Olimpijske igre

Argentina, Njemačka i Francuska ostale bez četvrtfinala, a francuski napadač se nakon ispadanja nije mogao suzdržati: 'Ovo što rade je žalosno'

  • S.K. / HIna
  • Zadnja izmjena 28.07.2021 19:01
  • Objavljeno 28.07.2021 u 19:01
Bionic
Reading

Četvrtfinale olimpijskog turnira za nogometaše ostalo je bez reprezentacija Argentine, Francuske i Njemačke koji su natjecanje po skupinama završili na trećem mjestu u svojim grupama

Nijemci su na Igrama u Rio de Janeiru izgubili finale od Brazila, a u Tokiju su ostali bez plasmana u nokaut fazu završivši natjecanje u skupini D na trećem mjestu. U zadnjem kolu im je trebala pobjeda protiv Obale Bjelokosti, ali je utakmica završila 1:1. Tako su Bjelokošćani s pet bodova osvojili drugo mjesto, a Njemačka je s četiri ostala na trećem mjestu. Brazil je osvojio prvo mjesto sa sedam bodova do kojih je stigao pobjedom 3:1 protiv Saudijske Arabije.

Francuska je u zadnjem kolu doživjela uvjerljiv poraz 0:4 od domaće reprezentacije koja je jedina natjecanje po skupinima završila s maksimalnim učinkom od devet bodova. Meksiko je završio kao drugi u skupini A sa šest bodova, nakon pobjede 3:0 nad Južnoafričkom Republikom.

Koliko su Francuzi šokirani ispadanjem pokazuje ispad Andrea-Pierrea Gignaca koji se nakon poraza od Japana nije mogao suzdržati.

'Ne smijemo tražiti izgovore zbog ovog rezultata. Nadam se da ćemo do Olimpijskih igara 2024. godine biti svi više posvećeni ovom turniru i osvajanju medalje. Došao sam dati sve od sebe i da dođemo do medalje, da se s ponosom vratimo u Francusku. Ipak, u ovim uvjetima to je jako teško izvesti. Klubovi moraju promijeniti svoj odnos prema olimpijskoj reprezentaciji jer ovo što se sada radi je tužno i žalosno', rekao je razočarani Francuz.

Argentincima je u skupini C trebala pobjeda nad Španjolskom, jer je Egipat pobijedio Australiju 2:0. Egipćane je u četvrtfinale odveo Hamdy golom u 85. minuti. Tako je Egipat došao do četiri boda i gol-razlike 2:1. Dvostruki olimpijski pobjednici iz Atene 2004. i Pekinga 2008. su završili natjecanje na trećem mjestu s istim brojem bodova i gol-razlikom 2:3. Španjolska je s pet bodova osvojila prvo mjesto.

U skupini B prvo mjesto je sa šest bodova osvojila Južna Koreja koja je sa 6:0 svladala Honduras. Novi Zeland je odigrao 0:0 protiv Rumunjske i tako zahvaljujući boljoj gol-razlici osvojio drugo mjesto.

Četvrtfinalni mečevi su na rasporedu u subotu, 31. srpnja, a sastaju se: Španjolska - Obala Bjelokosti (10.00 sati po srednjoeuropskom vremenu), Japan - Novi Zeland (11.00), Brazil - Egipat (12.00) i Južna Koreja - Meksiko (13.00).

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal