NEUTJEŠNI ŠVICARCI

Argentina kroz ušicu igle do četvrtfinala Cope!

01.07.2014 u 20:41

Bionic
Reading

Nakon velike borbe i produžetaka Argentina je u 118. minuti pogotkom Angela Di Marije svladala Švicarsku i tako ušla u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Brazilu

Argentina je uoči dvoboja kotirala kao izraziti favorit, ali njihovi navijači nisu mogli mirno čekati dvoboj jer Messi i društvo na ovoj Copi puno moćnije izgledaju na papiru nego na terenu. Tako je bilo i večeras, Argentina u prvom poluvremenu kao da nije došla na utakmicu. Švicarska je lakoćom neutralizirala argentinski napadački trozub Messi - Higuain - Lavezzi i stvorila jednu izrazitu priliku za vodstvo.

U 36. minuti lopta Shaqirija je dugo putovala prema Hrvatu u dresu Švicarske Josipu Drmiću, a vratar Romero amaterski je krenuo pa stao i ostavio Josipu odličnu priliku za gol. Ipak, Drmić je pokušao lobom pronaći put do mreže i učinio je to jako loše. Romero je dobio jeftin izlazak iz situacije koju je mogao pamtiti čitav život.


U nastavku još malo uspavanke s nešto boljom Švicarskom, da bi se nakon sat vremena igre razbudila Argentina. Počeli su plesti mrežu oko vratara Benaglija i prijetiti mu iz svih kuteva, no većinom su to bile nedorađene situacije ili Messijevi solo pokušaji koje je Švicarac redom uspio obraniti. Na najvećem iskušenju bio je u 62. minuti kada je ubačaj Roja Higuain glavom usmjerio pod gredu, no vratarska rukavica izbacila je loptu u korner i pola sata kasnije dvoboj je otišao u produžetke.

Niti tamo Argentina dugo nije izgledala kao kandidat za trofej, no bljesnuli su u dva navrata. Prvo je Di maria u 108. minuti pružio sjajnom Benagliju zadnju priliku za isticanje, a u 118. mu je Messi nakon virtuoznog solo prodora dao idealan pas što je Di Maria pretvorio u gol vrijedan četvrtfinala. Ipak, do kraja je Džemaili pogodio stativu glavom, pa je i Shaqiri u 125. minuti promašio slobodnjak sa 17 metara i argentinska navijačka vojska u Sao Paulu mogla je početi slaviti prolazak svojih miljenika među najboljih osam momčadi na turnru. U četvrtfinalu će čekati boljeg iz ogleda SAD-a i Belgije.