JE LI MOGUĆE?

Arapi kupuju Arsenal i rade od njega megamomčad!?

03.03.2013 u 11:45

Bionic
Reading

Investicijska grupa iz Qatara i Ujedinjenih Arapskih Emirata spremna je od Arsenala napraviti pravu europsku 'zvijer', tvrdi britanski tabloid The Sun..

Arapi su spremni ponuditi većinskom vlasniku momčadi, Stanu Kroenkeu, 1.5 milijardi funti za preuzimanje kluba, piše The Sun. Trenutna cijena dionice kluba, koji polagano, ali sigurno tone svojom kvalitetom u rang prosječnih momčadi europskog nogometa, iznosi 17 tisuća funti, no Arapi su spremni dati i 20 tisuća po istoj!

Ukoliko Kroenke pristane na prodaju, bio bi to najveće preuzimanje nekog kluba u nogometnoj povijesti!

Prema pisanju britanskih medija, mjesto menadžera Arsenea Wengera ne bi došlo po znak pitanja, a on bi sam konačno mogao odriješiti vreću punu novaca, s obzirom da bi od Arapa dobio slobodne ruke.

Arsenal bi s najvećom financijskom inijekcijom u nogometnoj povijesti mogao zadržati najbolje igrače bez ikakvih problema, te bi mnogi drugi bili voljni doći na Emirates, baš kao što su to proteklih godina činili neki poput Sergija Agüera (City), Zlatana Ibrahimovića (PSG) ili Ezequieaa Lavezzija (PSG).

Za navijače Arsenala bi to bila sjajna vijest, a uz to bi cijene ulaznica za utakmice najvjerojatnije doživjele velike promjene. Naime, Arsenal trenutno ima jednu od najviših cijena ulaznica, no dolaskom Arapa bi ista postala irelevantna kada je prihod u pitanju.

Kroenke odbija ponudu?

Ako je za vjerovati britanskim medijima, koji 'zakuhalu' priču mijenjaju iz minute u minutu, većinski vlasnik nogometnog kluba Arsenala odbit će ponudu Arapa za preuzimanjem kluba.

Stan Kroenke većinski je vlasnik londonskog kluba sa 66.64 posto dionica, no njegova nezainteresiranost za razvojem kluba, kako to vide Arsenalovi navijači, dosegla je svoj vrhunac, te je vrijeme za promjene. Upravo to je ponudila jedna investicijska organizacija iz Katara i Ujedinjenih Arapskih Emirata, no čini se da od najvećeg preuzimanja, financijski gledano, u nogometnoj povijesti neće biti ništa.

Kroenke je navodno spreman odbiti i nevjerojatnih 1.5 milijardi funti, kako bi ostao većinski dioničar u klubu koji je bez trofeja već sedam dugih sezona, a bliži se i osmoj.