IJF GRAND SLAM

Anu Puljiz 'glupe opomene' koštale postolja: I ovo je vrhunski rezultat...

16.02.2024 u 18:03

Bionic
Reading

Ana Viktorija Puljiz, 22-godišnja hrvatska džudašica, ostala je nadomak postolja na IJF Grand Slamu u Azerbajdžanu te je zauzela peto mjesto.

Solinjanka je u borbi za broncu u kategoriji -52kg poražena u neizvjesnoj borbi protiv Roze Gyertyas iz Mađarske. S petim mjestom na Grand Slamu Puljiz je pripalo 360 bodova na svjetskoj rang ljestvici.

'Peto mjesto, prvi finalni blok i borba za medalju na IJF Grand Slamu. Tužna sam zbog izgubljene borbe za brončanu medalju jer smatram ovo propuštenom prilikom. Smatram da sam tu borbu trebala dobiti, ali završilo je na kraju porazom', komentirala je Puljiz.

Da je Puljiz na sjajnom putu povratka u formu od prije ozljede govori činjenica da je u ukupno pet borbi upisala tri pobjede. Natjecanje u Azerbajdžanu otvorila je pobjedom protiv Balnue Abdešove iz Kazahstana pa nastavila niz protiv Španjolske Estrelle Lopez Sheriff i Kanađanke Kelly Deguchi, što ju je odvelo sve do polufinala u meč protiv Uzbekistanke Diyore Keldijorove koja je bila prejaka.

'Emocije su pomiješane što se tiče rezultata. Naravno, peto mjesto na Grand Slamu je vrhunski rezultat. To je definitivno jako dobro, međutim u borbi za treće mjesto Puljiz je dominirala cijelo vrijeme i radila, mogu reći, jako dobro i bila bolja od suparnice. Dobila je poprilično tri glupe opomene u 'golden scoreu', tako da ju je to na kraju koštalo bronce', rekao je glavni trener ženskih reprezentacija Dragan Crnov.

U subotu će na tatami Barbara Matić i Iva Oberan.