BRANI POSLODAVCA

Ante Čačić oštro premijeru: Pucate u zdravo tkivo

14.10.2015 u 14:50

Bionic
Reading

Odlazak na Euro 2016. u Francusku nije završen posao i ova hrvatska reprezentacija mora težiti da dohvati 'vatrene', izjavio je u srijedu hrvatski izbornik Ante Čačić po povratku s Malte gdje je Hrvatska ostvarila plasman na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Francuskoj

'Rekao sam jučer igračima da odlazak Hrvatske na Europsko prvenstvo nije završen posao. Ne možemo se zadovoljiti s time da smo tamo. Ova generacija to nije smjela propustiti, a na kraju i nije. Mi moramo težiti da dohvatimo 'vatrene', ali hoćemo li u tome uspjeti, to je nešto drugo,' kazao je Čačić.

Hrvatska je jučer u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici u skupini protiv Malte slavila s 1-0.

'To je prilika da izađemo iz prosječnosti i da budemo zadovoljni time što smo drugi. Naš talent je neosporan,' dodao je.

Na pitanje novinara je li mu ovaj uspjeh slađi zbog toga što je od imenovanja bio osporavan, Čačić je odgovorio da ga je to čak i motiviralo.

'Ja sam to primio kao jednu neminovnost, mene je to čak motiviralo. Ja nisam zlopamtilo. Rekao sam jučer da sada treba da se stisnemo, nema nas puno, mali smo, a naš je nogomet toliko kvalitetan. Imamo toliko dobrih igrača i njima pripadaju najveće zasluge za sve ovo. Biti na devet od 11 natjecanja to je za ovu našu zemlju s obzirom na uvjete u kakvim egzistiramo velika čast,' kazao je hrvatski izbornik.


'Ovo je i potvrda da u Hrvatskoj postoji kvalitetna struka, da imamo kvalitetnih igrača. Fali nam jedino infrastruktura, mi smo tu najzaostaliji u ovom dijelu Europe, a nadam se da će ovi rezultati, kroz klubove i reprezentaciju, potaknuti ljude. Civilizacijsko je pitanje da imamo uređene stadione,' istaknuo je Čačić.

Upitan je i da komentira jučerašnju izjavu premijera Zorana Milanovića kako će SDP ako pobijedi na izborima 'vratiti Hrvatskoj njezin nogomet iz kandži jednog čovjeka i jedne partije'.

'Teško mi je to komentirati, malo me čudi da to izjavi premijer jedne države,' kazao je Čačić, naglasivši: 'Na prostoru bivše Jugoslavije ne postoji bolji nogometni savez od HNS-a, ne postoji ni jedan klub koji je u deset godina prisutan i na taj način drži rejting u klupskom hrvatskom nogometu i u europskim natjecanjima kao Dinamo. Ne znam na koga je ciljao, mislim da je to pucanj u prazno, da je to pucanj u najzdravije tijelo koje hrvatski sport ima.'