LEGENDARNI TURNIR

Ante Čačić i Slaven Zambata najavili 45. 'Kutiju šibica'

06.11.2015 u 13:00

Bionic
Reading

Hrvatski izbornik i nogometna legenda Dinama i hrvatskog nogometa pozvali haklere da budu dio najvećeg malonogometnog turnira u regiji

U dvorani Zagreb u zagrebačkom Domu sportova održana je uvodna konferencija za medije na kojoj je predstavljeno i najavljeno održavanje 45. izdanja Kutije šibica, najvećeg i najpoznatijeg malonogometnog turnira u Hrvatskoj. Uz voditelja natjecanja Marka Jularića, predsjednika organizacijskog odbora Marinka Tomića, poznatog sportskog novinara i komentatora Ivicu Blažička, Kutiju šibica najavili su izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić te legenda zagrebačkog i hrvatskog nogometa Slaven Zambata.

'Prije svega, drago mi je da sam danas ovdje jer Kutija za sve ljubitelje nogometa ima posebno značenje, a kako sam i sam bio sudionik najboljeg malonogometnog turnira, lijepo je ponovo biti dio ove lijepe priče. Kutija raste sa svima nama punih 45 godina i uvjeren sam da će, kao i u svim svojim prijašnjim izdanjima, i ove godine ponuditi puno spektakularnih utakmica, atraktivnih poteza i nezaboravnih malonogometnih trenutaka. Kutija šibica je najbolja pozivnica sama za sebe, a svi veliki hakleri uvijek će se vraćati Kutiji, a nove malonogometne zvijezde neka dođu i pokažu ono najljepše što mali nogomet može pružiti', rekao je izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić.

A kao što je i najavljeno na konferenciji za medije, u ponedjeljak, 9. studenog 2015. u 12 sati, službeno će početi prijave za 45. izdanje Kutije šibica, koje će se održavati od 28. studenog do 29. prosinca 2015. godine. Uz seniorski turnir, u Kutiji šibica igrat će se i 9. izdanje sve popularnijega veteranskog turnira, ali i 22. izdanje mladeži Kutije šibica, koje bi u godinama koje dolaze trebale pomoći u stvaranju novih zvijezda malog nogometa. Kao i prijašnjih godina, uz ekipe iz Hrvatske očekuje se i velik broj momčadi iz regije, pa će i ovogodišnja Kutija šibica sigurno biti najjači malonogometni turnir u regiji na kojem će svoje vještine i znanje demonstrirati najbolji malonogometaši današnjice.

'Uspomene, puno lijepih uspomena je prvo na što pomislim kada mi spomenu Kutiju šibica, malonogometno nadmetanje i sve ono čime se ovaj turnir može podičiti u svojoj bogatoj povijesti. Igrao sam Kutiju šibica, imao privilegiju dijeliti svlačionicu s velikanima malog nogometa i bez obzira na uspjehe na velikim terenima, Kutija je uvijek davala posebnu draž i uvijek je bio gušt pobijediti na Kutiji šibica. Puno je godina prošlo, ali Kutija šibica ne gubi na svom značaju i sjaju, ja im želim još puno dobrih turnira i pozivam sve da obogate 45. izdanje ove malonogometne institucije', rekao je proslavljeni igrač Dinama, legenda hrvatskog nogometa Slaven Zambata.