HAJDUK, OSIJEK ILI POVIJEST

Anketa: Tko će osvojiti Hrvatski nogometni kup?

02.11.2012 u 13:21

Bionic
Reading

Za pet dana će biti održan ždrijeb četvrtfinala hrvatskog kupa, a u kuglicama neće biti skrivena imena branitelja naslova Dinama i 'specijalista za kup' Rijeke

Kup je ove sezone i u Hrvatskoj pokazao svu svoju raskošnu nepredvidljivost te je među osam najboljih sastava mjesto našao po jedan drugoligaš i trećeligaš. Daleko od toga da je natjecanje sasvim osiromašeno, jer 'u bubnju' su i Hajduk i Osijek, te još pet prvoligaša koji vide svoju priliku za prvi trofej u povijesti, kao i Zelina i GOŠK koji su svoju povijest već ispisali.

Favorit je u ovakvoj situaciji uvijek Hajduk. Iako nemaju momčad koja tjera strah u kosti, Splićani imaju renome i publiku koja će sada sigurno 'zapeti' u lovu na Rabuzinovo sunce. No izoliramo li sastave momčadi kao jedini kriterij, okršaj bi mogao biti izjednačeniji nego ikada.

Finalist iz prošle sezone Osijek ima najbolju obranu u ligi, Slaven Belupo je možda i najprepoznatljivija domaćinska ekipa u državi, dok protiv Lokomotive (osim Dinama kojega je izbacio Zadar) nikada nema izrazitih favorita. Cibalia i Zadar čekaju iz drugog plana, a Zelina i GOŠK vjerojatno sanjaju međusobni četvrtfinale kako bi netko i prezimio u natjecanju. Iako, nikoga (pogotovo Zelinu) ne treba unaprijed otpisivati i u slučaju ogleda s prvoligašima.

Kakav vas dojam prati? Tko bi mogao podići predivan trofej idućeg svibnja i tako izboriti plasman u Europu bez obzira na rezultate u MAXtv Prvoj ligi?