POMOĆ IZBJEGLICAMA

Andy Murray svojim potezom pokazao koliko ima veliko srce

17.09.2015 u 15:50

Bionic
Reading

Najbolji britanski tenisač Andy Murray donirat će Unicefu za pomoć djeci izbjeglica 50 funti za svaki as koji odservira do kraja ove godine. Time je ovim potezom pokazao koliko ima veliko srce

'Morao sam nešto učiniti kako bi barem malo pomogao djeci i njihovim obiteljima koji su bili prisiljeni napustiti svoje domove', kazao je Murray kojeg ovoga vikenda očekuje polufinale Davis Cupa protiv Australije.

'Sa svakim pogođenim as servisom osjećat ću se zadovoljnije', dodao je 28-godišnji Škot. Njegovoj akciji pridružili su se i kompanija Standard Life, ATP i Britanski teniski savez pa će svaki Murrayjev as Unicefu donijeti 200 funta. Murray je ove godine upisao 461 as servisa.

Izvršni direktor Unicefa za Veliku Britaniju David Bull pozvao je i druge ljude da pomognu.

'Sukob u Siriji ima razarajući učinak na živote djece i njihovih obitelji u regiji, ali i šire. Strah, nedostatak prilika i gubitak nade prisilili su tisuće na opasno putovanje u Europu', dodao je Bull.

Podsjetimo kako je tijekom četvrtka (17.9.) u Hrvatsku ušlo oko 8.000 izbjeglica, a Vlada prema neslužbenim procjenama u sljedeća dva tjedna očekuje 20.000 izbjeglica. Stoga je jasno kako je svaka pomoć koja pristigne izbjeglicama, koje su napustile svoju domovinu, dobro došlo.

Vjerojatno će Murray svojim primjerom pomoći da se i drugi poznati sportaši priključe ovoj akciji.