njemački kup

Andrej Kramarić nije mogao poželjeti uspješnije otvaranje nove sezone; s dva gola spasio je Hoffenheim velike blamaže

09.08.2021 u 21:12

Bionic
Reading

Krajem ovog tjedna počinje nova sezona njemačkog nogometnog prvenstva, ali klubovi zadnjih dana odrađuju prve obveze. A to su utakmice 1. kola njemačkog kupa

Bilo je već iznenađenja u 1. kolu njemačkog kupa, a nadomak još jednom takvom bio je i trećeligaš iz Kölna, Viktoria.

S druge strane bio je Hoffenheim našeg Andreja Kramarića, koji je s golovima Viktoriji, zabio već u šestoj službenoj utakmici u nizu. Podsjetimo, na kraju prošle sezone zabijao je Borussiji Mönchengladbach dva gola, potom po jedan gol Freiburgu, Schalkeu, Arminiji i Herthi.

Hrvatski reprezentativac doveo je momčad iz Sinsheima u vodstvo u 27. minuti golom s 11 metara. No, vrlo brzo domaćini su izjednačili preko Handlea.

Do isteka 90. minute više nije bilo golova, pa se igrao produžetak. Gosti su opet poveli preko Daboura u 94. minuti, ali u 102., Greger je zabio za 2:2.

Ipak, Andrej Kramarić, koji je odigrao svih 120 minuta, zabio je svoj drugi gol, sada u 107. minuti, za konačnih 3:2 i prolazak Hoffenheima u sljedeću fazu natjecanja.

Kad smo već kod iznenađenja, spomenimo da je trećeligaš Mannheim s 2:0 pobijedio frankfurtski Eintracht, a Wolfsburg je do pobjede 3:1 stigao u produžetku na gostovanju kod regionalnog ligaša Munstera. U tom je dvoboju Josip Brekalo postigao pogodak u 90. minuti, kojim je Wolfsburg izborio produžetak. Doduše, prijeti mu i izbacivanje iz kupa, zbog nedozvoljenih šest zamjena tijekom utakmice.

Prošlogodišnji naslov brani Borussia Dortmund koja je u finalu s 4:1 nadigrala RB Leipzig.