KLADITE SE PAMETNO

Ana Konjuh: Ne znam kako Wozniacki igra, više volim muški tenis!

04.07.2014 u 09:55

Bionic
Reading

Teško da je Wozniacki imala prilike gledati Anu Konjuh kako igra i to velika prednost za Hrvaticu. Wickmayer je često trenirala s njom pa nije imala odgovora kada je Konjuh igrala svoju najbolju igru. Biti će ovo uostalom sukob stilova. I dok je Ana agresivna igračica koja udara jako, Dankinja je defanzivka. Koji će stil prevagnuti i tko bolje razvije svoju igru je u velikoj prednosti

Nakon velikog uspjeha samim prolaskom kvalifikacija, Ana Konjuh je napravila jako puno i pobjedom u prvom kolu protiv Marine Erakovic. Stavila je pritisak na Novozelanđanku, svojom agresivnošću neutralizirala njeno iskustvo i sasvim zasluženo se plasirala u drugi krug. Tamo ju je čekala Yanina Wickmayer. Belgijka je znala što je čeka jer je često trenirala s Anom, ali nije joj to puno pomoglo u samom meču.

Istina, uzela je Wickmayer prvi set. Konjuh nije uspjela razviti svoju igru, ali bilo je jasno kako igra sve bolje i bolje kako susret odmiče. Hrvatica je plijenila agresivnošću, napadačkim tenisom, ali i mentalnom komponentom. Kao da ima 36, a ne 16 godina.

Wickmayer nije imala pretjerano puno odgovora na servis Konjuh. Naime, Ana je ubacila čak 18 asova uz samo pet izgubljenih poena nakon ubačenog prvog servisa. Novi Goran pisali su mediji širom svijeta. Ana nije novi Goran, ona je jednostavno - Ana.

'Fantastičan je osjećaj biti u trećem kolu Wimbledona. Ove godine sam imala operaciju lakta i trebalo mi je neko vrijeme da mi se vrati samopouzdanje. Obožavam travu jer je idealna podloga za moju igru. Ja sam agresivna igračica, dobro serviram i dobro igram brze lopte', kazala je nakon pobjede Konjuh.


Hrvatica je ovom pobjedom ušla u Top 150 što je veliki uspjeh. No, veći uspjeh od popravka renkinga je njen stav na terenu. Nema straha, nema impresioniranosti, nema treme. Vjeruje u svoju igru i to se vidi iz govora tijela. Nema sumnje kako imamo prilike gledati na djelu budući Grand Slam osvajačicu. Za ulazak u četvrto kolo na putu joj stoji Caroline Wozniacki. Ana nije previše impresionirana.

'Iskreno, ne znam kako igra. Nekako više volim gledati muški tenis. Posavjetovat ću se sa svojim timom i dobro pripremiti za ovaj susret. Posebno sam uzbuđena jer postoje izgledati da igramo na terenu broj 1 ili na središnjem terenu što bi mi bio poseban motiv', kazala je Konjuh.

Nažalost po Anu, za igrati na jednom od ta dva terena morati će proći još jedno kolo jer su ih stavili na teren broj 3. Upravo tamo će se odvit dvoboj protiv Wozniacki koja je u prva dva kola izgubila samo osam gemova. Istina, nije imala nešto pretjerano opasne protivnike, ali nakon Peer je imala odličnu pripremu za Konjuh u vidu Broady. Agresivna Britanka je svojim napadačkim udarcima pokušala iznenaditi Dankinju, ali ona je bila prekonzistentna.

'Uspjela sam doći rano do breakova u oba seta što mi je puno pomoglo. Osjećala sam se dobro. Ona ima jak servis i jake udarce. Bilo je važno samo ostati fokusiran, ne dati još šansu na mojim servis gemovima', kazala je Dankinja.

Upravo je to i napravila budući da je osvojila čak 89% poena nakon ubačenog prvog servisa, a tijekom cijelog meča nije se suočila s breakom-loptom. Bila je to tipična prezentacija Wozniacki koja nije radila puno toga, igrala je svoju igru i iskorištavala rupe u igri protivnice. Uostalom, napravila je samo dvije neprisiljene greške cijeli meč.

'Bilo je lijepo igrati na velikom terenu, a ovo mi definitivno daje na samopouzdanju. Ona ima igru za travu, a ja mislim da sam dosta reterna vratila u igri što je bilo jako važno. Mislim da sam u dobroj formi', kazala je Wozniacki, a onda se osvrnula i na ljubavni život: 'Dosta me ljudi pitalo dali bih izašla s njima van, ali idem polako u ovom trenutku. Moram biti sama jedno vrijeme.'

Teško da je Wozniacki imala prilike gledati Anu Konjuh kako igra i to velika prednost za Hrvaticu. Wickmayer je često trenirala s njom pa nije imala odgovora kada je Konjuh igrala svoju najbolju igru. Biti će ovo uostalom sukob stilova. I dok je Ana agresivna igračica koja udara jako, Dankinja je defanzivka. Koji će stil prevagnuti i tko bolje razvije svoju igru je u velikoj prednosti.