SP U HOKEJU NA LEDU

Amerikanci šokirali Kanađane u produžetku

06.05.2012 u 09:33

Bionic
Reading

U Helsinkiju je pobjedu Amerikancima nad Kanađanima donio Jack Johnson golom u drugoj minuti produžetka u situaciji s igračem više dok je John Tavares bio na 'hlađenju'. Za Johnsona, američkog kapetana, to je bio drugi gol na susretu

U subotu odigrane utakmice 2. kola Svjetskog hokejaškog prvenstva u Stockholmu i Helsinkiju ponudile su dva velika derbija. U skupini A Sjedinjene Američke Države su pobijedile Kanadu 5-4 nakon produžetka, a u skupini B Švedska je bila bolja od Češke 4-1.

Nošeni podrškom publike u Stockholmu Šveđani su nakon utakmice protiv Norveške došli do nove pobjede. Golove za Šveđane zabila su četvorica različitih igrača, Johan Franzen, Niklas Kronwall, Joel Lundqvist i Niklas Persson, dok je za Čehe jedini gol djelo Jakuba Petružaleka.

Zanimljivo je kako su susret u Stockholmu s tribina pratili legendarni švedski bivši sportaši poput hokejaša Matsa Sundina i tenisača Björna Borga.

Rusija je slavila 5-2 protiv Latvije u drugoj utakmici skupine u kojoj je zvijezda Pittsburgh Penguinsa Jevgenij Malkin upisao dva gola i asistenciju. Ruski kapetan Ilja Nikulin i Aleksandar Popov dodali su po gol i asistenciju, dok je Aleksandar Perezogin uknjižio dvije asistencije.

U Helsinkiju je pobjedu Amerikancima nad Kanađanima donio Jack Johnson golom u drugoj minuti produžetka u situaciji s igračem više dok je John Tavares bio na 'hlađenju'. Za Johnsona, američkog kapetana, to je bio drugi gol na susretu.

Tijekom regularnog dijela Amerikanci su u tri navrata imali vodstvo 1-0, 3-2, i 4-3 a Kanađani su izjednačujući gol (Keith) za konačnih 4-4 u regularnom dijelu zabili minutu i 39 sekundi prije kraja.

U drugom susretu skupine Švicarska je s 5-1 lako savladala Kazahstan.