domaća spiza

Amerikanci otkrili ženu koja je 'kriva' za Šarićev čudesan niz u NBA-u

16.03.2017 u 10:03

Bionic
Reading

Dario Šarić u posljednjih je mjesec dana jednostavno eksplodirao na parketima NBA. U samo četiri tjedna udvostručio je svoju statistiku, kandidat je za rookieja godine, a sve to zahvaljujući njoj

Sredinom veljače Dario Šarić je za svoje Sixerse u prosjeku zabijao 10,7 koševa, imao je 5,8 skokova i 1,8 asistencija. A onda se iznenada dogodio klik, kao da je ubacio u brzinu više. Hrvatski košarkaški reprezentativac zbog brojnih ozljeda (prije svih Joela Embiida i Bena Simmonsa) u momčadi je dobio nešto više minuta na terenu, ali i veliku pomoć izvan njega.

Američki su mediji otkrili kako je Dariju sredinom veljače u Philadelphiju stigla majka Veselka i to je, čini se, razlog njegova nevjerojatnog napretka. Izračunali su kako je Šarić, otkako je mama u posjetu, na prosjeku od 19,7 koševa, 8,6 skokova i 4,1 asistenciju!

'Moram reći da mi je mama puno pomogla da zaigram bolje', rekao je Dario Šarić i nastavio:

'Puno sam sigurniji u sebe, tijelo i psiha su mi na stopostotnom nivou, koncentracija na utakmice mi je maksimalna... Da, osjećam se kao kod kuće kad je ona ovdje uz mene.'

Mama Veselka bivša je košarkašica šibenskog Elemesa, sigurno je da sinu može dati i koji koristan savjet. A sigurno je pomogla i domaća spiza koja je Darija vratila u život.

'Možda majka i ne poznaje košarku kao trener ili neki drugi stručnjak, ali zna me upozoriti na što da obratim pažnju, što to na utakmici nije funkcioniralo kako treba', priznaje Dario i zaključuje:

'Često mi zna reći Uspori malo, previše žuriš. Ili kad igram loše, obavezno to primijeti. Ipak je to mama...'