ne prestaju napadi na srpskog tenisača

Amerikanci o situaciji s koronavirusom u Zadru pitali i jednog od najbližih ljudi Đokovićevog rivala Rafaela Nadala; ovom odgovoru nisu se nadali

27.06.2020 u 13:10

Bionic
Reading

Stric i donedavni trener Rafaela Nadala, Toni Nadal, osvrnuo se na Adria Tour koji je u Zadru prekinut zbog koronavirusa

Napadi na Novaka Đokovića ne prestaju nakon što je njegov Adria Tour u Zadru otkazan uoči finala zbog eskalacije zaraze koronavirusom. Iako je koronu u Zadar donio Grigor Dimitrov, Đoković je označen kao glavni krivac i od tada trpi velike uvrede i kritike na svoj račun.

Među kritičarima su najglasniji Amerikanci koji ga kritiziraju da je Adria Tourom ugrozio i odigravanje US Opena. ESPN je pokušao izvući kritiku i iz Tonija Nadala, strica i donedavnog trenera Rafaela Nadala, jednog od najvećih Novakovih rivala. Ipak, Nadalov stric je stao u obranu srpskog tenisača.

'U Srbiji mjere nisu toliko striktne kao u ostalim zemljama i oni su se ponašali u skladu s tim. Šteta, namjera je bila dobra. Htjeli su da se igra lijepi tenis, ali na kraju je tu bio problem koronavirusa koji nije dobar ni za tenis, ni za Đokovića. U ovoj situaciji imate jako puno problema, a još više ako se prvi tenisač svijeta. Bilo bi bolje da su bili oprezniji i više brinuli', rekao je Toni Nadal pa se osvrnuo i na US Open:

'Čuo sam se s Rafom. Oklijeva s odlukom o nastupu na US Openu. Rekao mi je da ima zbijeni kalendar i požalio se na ATP jer je raspored baš pretrpan, posebno za veliku trojku. Ako Rafael, Roger i Novak pomažu tenisu godinama, onda mi se čini da bi kalendar morao ići u njihovu korist. Igrate svaki tjedan i teško je da u mjesec dana igrate na US Openu, u Rimu, Madridu i na Roland Garrosu. To ne neizvedivo', zaključio je Nadalov donedavni trener.