PROMJENE U ZADRU

Amerikanac Jardin pred izlaznim vratima Višnjika

11.10.2013 u 14:50

Bionic
Reading

Vodstvo i struka KK Zadar prisiljeni su nakon dva odigrana kola u regionalnoj ABA ligi razmišljati o otpuštanju igrača. Amerikanac Scoop Jardin ni približno nije pokazao ono što se od njega očekivalo. Znalo se da je imao pauzu dužu od godinu dana i dvije operacije stopala, no prema informacijama koje su stigle do Zadra u pitanju je igrač koji bi bio baš ono što im treba kada dosegne formu koju je imao prije ozljede. Desetak dana nakon početka sezone Zadrani su shvatili da nemaju vremena čekati taj trenutak.

'Ne uočavam ni na treningu ni na utakmicama promjene na bolje. Vidjet ćemo što će biti s njim nakon susreta s Cedevitom na Višnjiku. Nije na razini koju smo očekivali. Sporo se adaptira, a mi nemamo vremena čekati ga', rekao je trener Zadar Hrvoje Vlašić najavivši na taj način mogući rastanak kluba i igrača. Podsjetio je kako se klub osigurao za ovakav rasplet potpisivanjem ugovora na mjesec dana.

Zadarski strateg vjeruje kako njegova momčad nije bez izgleda u susretu s Cedevitom koja je po njemu u prva dva kola lige uz Partizan pokazala najviše.

'Otvaraju utakmicu agresivno i svih 40 minuta drže taj ritam. Imaju sjajnog play makera Nolana Smitha koji igra podjednako dobro obranu i napad, a tu su i drugi individualci vrhunske kvalitete. Ušli su već sada u formu, puni su energije, imaju šuterski ritam i čeka nas težak zadatak. Ipak, ne vidim razlog za pretjerani respekt. Igramo na svom terenu, pred svojim navijačima i uspijemo li odgovoriti njihovim agresivnom ritmu kroz radni dio imamo se pravo nadati dobroj utakmici', kazao je Vlašić.

Susret Zadra i Cedevite na rasporedu je u subotu s početkom u 17 sati.