ACO PETROVIĆ DOGOVORIO

Amerikanac Blassingame pristao na Cibonine uvjete, ali ostali ne!

11.08.2014 u 14:56

Bionic
Reading

Novi sportski direktor Cibone Aleksandar Petrović do kraja tjedna očekuje konačan dogovor s četvoricom košarkaša (Markom Tomasom, Damirom Markotom, Goranom Vrbancom i Gordanom Giričekom) koji su pokrenuli blokadu Cibone kod Fibe

Optimizam ne napušta Aleksandra Petrovića iako još uvijek nije riješio glavni problem Cibone na putu oporavka posrnulog košarkaškog velikana. No Petrović vjeruje da pregovori s Markom Tomasom, Damirom Markotom, Goranom Vrbancom i Gordanom Giričekom, četvoricom igrača koji drže Cibonu pod blokadom pri Fibi, idu u pozitivnom smjeru.

'U kontaktu sam sa svima. Još nismo postigli dogovor, ali nitko od njih mi nije kao odgovor dao kategoričko 'ne'. Pred nama je još jedna runda razgovora i očekujem da ćemo do kraja tjedna znati na čemu smo', izjavio je Petrović u ponedjeljak za Hinu dodavši da je o cijelom procesu pregovora pismenim putem obaviještena i Fiba.

'Upoznati su s našim prijedlogom koji je otišao prema igračima i njihovo je mišljenje da se radi o korektnoj ponudi.'

Jedan od problema, ugovor Amerikanca Jerela Blassingame za sljedeću sezonu, koji je također prijetio njegovom ambicioznom projektu za spas Cibone, Petrović je uspio riješiti u nedjelju.

'S Blassingameom smo postigli dogovor. Klub se obvezao do 1. rujna isplatiti mu dvije zaostale plaće i bonuse za prošlu sezonu, a on neće aktivirati svoj ugovor za sljedeću sezonu.'

Nema sumnje kako će ključnu ulogu osim vještog pregovarača Petrovića imati i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji bi financijskom injekcijom mogao spasiti ovu tešku situaciju. Ali ako četvorica spomenutih košarkaša ne pristanu na drukčije uvjete, onda se stečaj čini kao realna opcija.