NBA DRAFT SVE BLIŽE

Američki novinar doznao planove virtuoza Cibone Šarića!

24.03.2014 u 13:00

Bionic
Reading

Prije desetak dana proširila se priča kako je Dario Šarić, koji će početkom travnja proslaviti 20. rođendan, sve dogovorio s Anadolu Efesom. Iz redova turskog kluba, kako doznajemo, procurila je vijest kako su zainteresirani za Šarića. Poznati američki novinar navodno je iz svojih izvora doznao planove viruoza Cibone

Navodno cijeli posao koči odšteta za Šarića koja je određena fiksno na 1,2 milijuna eura. Iako taj iznos za bogatu tursku momčad ne bi smio biti nepremostiva prepreka čini se kako su se pregovorili odužili. Međutim, ugledni ESPN-ov kolumnist Chad Ford tvrdi kako 209 cm visoki Dario Šarić možda neće izaći na ovogodišnji NBA draft i da će ostati još barem jednu sezonu u Europi. Prema njegovim informacijama Šarić je sve dogovorio s Anadolu Efesom. Dakle, priče o miljunskom transferu (spominjalo se ukupno šest milijuna eura!) mogle bi se pokazati točnima.

Iako još uvijek nema baš nikakvih vijesti o budućnosti Šarića koji se želi u potpunosti koncentrirati na završnicu ABA lige i na hrvatsko prvenstvo, vijesti koje dolaze iz SAD-a govore kako će Šarić sljedeće sezone nositi dres Anadolu Efesa.

Chad Ford je dobio potvrdu iz više izvora kako je Šarić već sve dogovorio s Anadolu Efesom s kojim je dogovorena trogodišnja suradnja što vjerojatno znači i odustajanje od ovogodišnjeg NBA drafta i izlazak na onaj 2015. godine kada bi se na njemu trebao pojaviti i Mario Hezonja.


ESPN-ov kolumnist dodaje kako nije poznato nalazi li se u ugovoru i izlazna klauzula za odlazak u NBA ligu te kolika bi u tom slučaju ona uopće bila.

Prema trenutnim projekcijama NBA drafta za ovu godinu, Šarić se nalazi najčešće između osme i 15. pozicije što bi se moglo dosta promijeniti do završetka NCAA doigravanja.

Ove sezone hrvatski reprezentativac je prvo ime Cibone i jedan od najzaslužnijih što su Vukovi nadomak plasmana na završni turnir ABA lige. U regionalnoj ligi prosječno ubacuje 16.2 poena uz 9.1 skok i 3.0 asistencije po susretu.

Hoće li Šarić preskočiti i ovaj NBA draft (kao što je napravio prije 12 mjeseci) bit će poznato u svibnju. u svakom slučaju, ako se prijavi, ima velike izglede završiti među prvih deset.