NOVI DEBAKL MCLARENA

Alonsove mađarske muke: Gurati bolid uzbrdo je problem!

26.07.2015 u 11:30

Bionic
Reading

Fernando Alonso i McLaren proživjeli su još jedne katastrofalne kvalifikacije u Budimpešti, ali Španjolac je barem zabavio publiku gurajući svoj bolid prema boksu nakon kvara...

McLaren se nadao poboljšanjima na Hungaroringu na kojem nastupa s novim Hondinim motorima, a staza svojim karakteristikama više odgovara bolidu. No, dogodio se novi debakl u kvalifikacijama. Jenson Button ispao je u prvoj rundi i završio na 16. mjestu, dok je Alonso prošao, a onda zbog kvara morao stati te se zadovoljiti 15. mjestom.

Ako ništa, 33-godišnji Španjolac zabavio je publiku svojim pokušajem guranja bolida prema boksu, što nije bilo lako, jer baš na tom dijelu staze postoji lagani uspon. Ipak, kad su mu u pomoć priskočili djelatnici na stazi, McLaren Honda konačno se zakotrljala i sretno stigla do boksa.

'Ne znam što se dogodilo. Bolid je dvaput stao, a drugi put definitivno. U Mađarskoj su najvažnije kvalifikacije, teško je s ove pozicije ići naprijed. Nadam se da ćemo riješiti probleme i imati normalnu utrku,' izjavio je dvostruki F1 šampion koji će ovu sezonu htjeti što prije zaboraviti.