FERRARI U FORMI

Alonso u euforiji: Pred nama je odlična sezona!

14.04.2013 u 12:24

Bionic
Reading

Fernando Alonso upisao je prvu ovosezonsku pobjedu na trećoj utrci Svjetskog prvenstva Formule 1, koja se u nedjelju vozila u Kini...

Bila je to 31. pobjeda u karijeri za 31-godišnjeg Ferrarijeva vozača, kojom je bio izuzetno sretan, pogotovo nakon što je prije tri tjedna ostao bez bodova nakon odustajanja na VN Malezije.

'Bila je to savršena utrka za nas od starta pa sve do cilja. Nismo imali nikakvih problema s bolidom i to me najviše veseli,' rekao je Alonso za britanski ESPN.

'Nakon odustajanja u Maleziji sjajan je osjećaj pobijediti u utrci. U dvije utrke koje sam ove sezone završio bio sam drugi (Australija) i prvi. Mislim da je to sjajan rezultat, te vjerujem da je pred nama odlična sezona,' izjavio je Španjolac, pa se okrenuo idućoj utrci, već za tjedan dana, u Bahreinu.

'Očekujem još jednu tešku utrku, s vrlo promjenjenim uvjetima za vožnju. No, kao što sam rekao, s obzirom da smo sjajno odradili dvije utrke na početku sezone, vjerujem u još jedan dobar rezultat u Bahreinu,' zaključio je treći čovjek trenutkog poretka Svjetskog prvenstva.

Inače, Alonso se sada s 31. pobjedom u karijeri izjednačio na četvrtom mjestu svih vremena s Nigelom Mansellom. Španjolac je, naravno, najuspješniji od svih aktivnih vozača po broju pobjeda u natjecanju Svjetskog prvenstva.

Recimo da je trećeplasirani na vječitoj ljestvici svih vremena Ayrton Senna s 41 pobjedom, Alain Prost ima 51, a najbolji i vjerojatno nedostižan današnjoj generaciji vozača je Nijemac Michael Schumacher s 91 slavljem.