Fenomenalan u 2012.

Alonso: Teško da ću ikad više u karijeri ovako voziti!

13.12.2012 u 12:16

Bionic
Reading

Fernando Alonso iznimno je zadovoljan svojom vožnjom u 2012. godini u kojoj je, usprkos inferiornom bolidu, vodio žestoku bitku za naslov prvaka do posljednjih krugova posljednje utrke

Svjetski prvak iz 2005. i 2006. godine ni u svojoj trećoj sezoni s Ferrarijem nije uspio stići do titule. Ovogodišnji bolid talijanske momčadi bio je slab i definitivno inferioran McLarenu, Red Bullu, možda čak i Lotusu. No 31-godišnji španjolski šampion fantastično se borio, vodio veći dio godine i tek na kraju popustio pod žestokim napadima Sebastiana Vettela.

'Imaš osjećaj da si neku sezonu odradio dobar posao, dok je druge nešto falilo ili misliš da si nešto trebao promijeniti, da nešto treba unaprijediti. No za ovu mislim da je bila savršena godina. Bit će gotovo nemoguće to ponoviti do kraja karijere,' izjavio je Fernando Alonso tijekom susreta s novinarima u Madridu. Uvjeren je da Ferrari uoči 2013. ne može ponoviti očajan posao pri izradi bolida kao u netom završenoj sezoni:

'Gori start je nemoguć. Bili smo 2,5 sekundi sporiji od najboljih na testiranju u Jerezu kad je bolid prvi put izašao na stazu. Ne može od toga gore, očekujem bolji start. Nema sumnje da će Red Bull biti favorit. Dominirali su na kraju sezone, a tehnička pravila će biti manje više ista dogodine. Imaju sedam, osam desetinki prednosti i to moramo smanjiti u sljedeća dva mjeseca. Pred nama je dosta posla, ali startna pozicija će biti puno bolja.'

'Kad je u pitanju brzina bolida, nismo obavili dobar posao posljednjih godina, a to je jedan od naših glavnih ciljeva uoči sljedeće godine. Međutim, bio je to cilj i ove godine pa nismo uspjeli, no dogodine ćemo ga ponovo pokušati ostvariti', zaključio je bivši prvak koji je u karijeri vozio za Minardi, Renault, McLaren i Ferrari.