FERRARI JE BRZ

Alonso pun optimizma: Bit ću još bolji ove godine!

05.03.2013 u 14:47

Bionic
Reading

Fernando Alonso najavio je novi pohod na titulu prvaka, očito zadovoljan ponašanjem svojem F138 bolida na zimskim testiranjima

Nakon što je u relativno sporom bolidu u 2012. godini vodio bitku za naslov prvaka sa Sebastianom Vettelom do posljednje utrke, španjolski 31-godišnjak uvjeren je da će u novoj sezoni igrati važnu ulogu, s obzirom na punu bolju formu Ferrarija F138 na zimskim testiranjima.

'Prošla godina bila je najbolja godina moje karijere i jako sam zadovoljan svojim nastupima, ali ova vjerujem da će biti još i bolja. Imamo bolju startnu poziciju i nešto smo naučili od prošlogodišnjih grešaka,' izjavio je Fernando Alonso koji vjeruje da još ima prostora za napredak:

'Uvijek se možeš poboljšati kao vozač, kad je u pitanju potrošnja guma te priprema i pristup utrkama. Vjera, samopouzdanje i motivacija su veći nego ijednu godinu dosad. Bolje sam se pripremio i bit ću bolji ove godine.'

Ipak, svjestan je da će brzina bolida i ove godine biti ključ uspjeha.

'Prošle godine bio sam motiviran i htio pobijediti, ali kad sam došao u Australiju i Maleziju nisam vjerovao da možemo nešto napraviti, niti sam vjerovao u bolid. Bili smo malo i izgubljeni, gubili 1.6 sekundi u Australiji, pa je naš povratak bio nevjerojatan. Pa iako sam još više motiviran nego prošle godine, istina je da mi treba bolji bolid od prošlogodišnjeg, jer bili smo predaleko od vodećih,' zaključio je svjetski prvak iz 2005. i 2006. godine.