IZBJEGAO I KAZNU

Alonso pobijedio u Barceloni s probušenom gumom!

13.05.2013 u 09:48

Bionic
Reading

Fernando Alonso imao je dosta sreće u završnom dijelu Velike nagrade Španjolske, s obzirom da je neko vrijeme vozio s probušenom gumom koja se na kraju nije potpuno ispustila

Španjolski 31-godišnji vozač ostvario je briljantnu pobjedu nakon prodora s pete startne pozicije prema vrhu u prvom dijelu utrke. Činilo se da u završnih 20 krugova bez većih problema kontrolira utrku, no situacija nije bila tako jednostavna. Naime, prilikom četvrtog i posljednjeg ulaska u boks ustanovljeno je da je jedna guma koju je promijenio bila probijena, vjerojatno zbog naleta na neku krhotinu ili komad raspadnute gume. U Ferrariju ipak tvrde da velike drame nije bilo.

'Imali smo podatke da guma polako odlazi, a naša strategija je bila da uđe u boks dva kruga kasnije. No, da ne bismo ništa riskirali, odlučili smo ga ranije uvesti u boks,' kaže ravnatelj Stefano Domenicali.

Alonso se također i izvukao bez kazne nakon utrke, s obzirom da je stao u slavljeničkom krugu i pokupio španjolsku zastavu. Prema pravilima FIA-e, strogo se zabranjuje zaustavljanje na stazi nakon utrke i uzimanje bilo kakvih predmeta. No, suci na stazi bili su obzirni prema domaćem vozaču i odlučili da nikakvih dodatnih sankcija neće biti.

Svjetski prvak iz 2005. i 2006. godine sada zaostaje 17 bodova za Vettelom, a za dva tjedna vozi se ulična utrka u Monte Carlu.