NEMA FAVORITA

Alonso: Pet ekipa borit će se za pobjede ove sezone

14.03.2013 u 17:33

Bionic
Reading

Fernando Alonso vjeruje da će najjačih pet F1 ekipa imati određenu prednost ove godine u Formuli 1, no najavljuje i moguća iznenađenja

Svjetski prvak iz 2005. i 2006. godine u užem je krugu favorita za titulu, s obzirom da je Ferrari na zimskom testiranju djelovao odlično. No ni on ni nitko još uvijek ne može znati kako će se posložiti karte u F1 ove sezone.

'Još uvijek nitko ne zna tko može pobijediti utrku. Moramo pričekati odgovore koje nismo dobili na zimskom testiranju. Mislim da najjače ekipe imaju određenu prednost i mislim da neće biti isto kao prošle sezone kad smo imali sedam različitih pobjednika u prvih sedam utrka,' izjavio je Fernando Alonso u Melbourneu pa nastavio:

'Ove godine s konstantnošću pravila očekujem da će najjačih pet ekipa imati malu prednost, ali očekujem i mnogo iznenađenja u prvim utrkama. Iz ovih pet ekipa teško je reći tko ima dvije ili tri desetinke prednosti potrebne za pobjedu. Čini se da je sve vrlo blizu i teško je izdvojiti favorita. Mercedes, Ferrari, Lotus, Red Bull i McLaren su pokazali određeni potencijal na testiranju, no teško je izabrati favorita.'

U Ferrariju su mirni uoči prve utrke.

'Nije problem započeti sezonu bolje od prošle godine, jer od toga ne možemo gore. Zima je bila puno bolja za ekipu od prošle, što nam daje samopouzdanje i optimizam uoči prve utrke,' zaključio je 31-godišnji Španjolac.