novi debakl mclarena

Alonso nije ni sjeo za volan, a već zna s koje pozicije u nedjelju starta!

22.06.2017 u 19:04

Bionic
Reading

Fernando Alonso zaradit će zbog promjene Hondinog motora kaznu od najmanje 15 pozicija unazad na kvalifikacijama za utrku u Azerbajdžanu ove nedjelje, što znači da će gotovo sigurno startati iz posljednjeg startnog reda...

Sezona za McLaren Hondu ne može biti gora, a najveći krivac je japanski opskrbljivač motorima koji je momčadi iz Wokinga u 2017. godini dao nepouzdane i slabe pogonske jedinice zbog kojih Fernando Alonso i Stoffel Vandoorne još nisu uspjeli osvojiti niti boda u prvih sedam utrka.

Stvari će u Azerbajdžanu ove nedjelje vjerojatno biti jednako loše za Alonsa koji je i prije nego što je sjeo za volan i odradio par krugova na uličnoj stazi u Bakuu saznao da će startati iz posljednjeg startnog reda.

Naime, došlo je do kvara na motoru na prethodnoj utrci u Kanadi i momčad mu je morala ugraditi novi turbopunjač te MGU-H jedinicu, a svaki vozač na raspolaganju ima samo po četiri komponente pogonske jedinice za cijelu sezonu. Davno je tu količinu ispucao Alonso i zato će na kvalifikacijama startati s barem 15 pozicija unazad pa će gotovo sigurno biti na začelju kolone u nedjelju.

Jedini koji bi mogao biti iza Fernanda na startu je timski kolega Stoffel Vandoorne kojem također prijeti slična kazna, jer McLaren namjerava mijenjati i njegovu pogonsku jedinicu. Zbilja očajan početak vikenda za drugu najuspješniju ekipu u povijesti Formule 1....