OPET IGRA IGRICE?

Alonso: Ne slažem se da imam najbrži bolid!

19.04.2013 u 09:32

Bionic
Reading

Fernando Alonso ne želi priznati da Ferrari F138 izgleda moćnije od svih drugih F1 bolida na početku nove 2013. godine

Svjetski prvak iz 2005. i 2006. godine djeluje impresivno na početku nove sezone. U Melbourneu je bio daleko najbrži na stazi, a pobjeda mu je izmakla zbog Kimijevog jednog ulaska u boks manje. U Maleziji je rano odustao, da bi u Kini stigao do dominantne pobjede. Većina se slaže da Ferrari s Alonsom za volanom djeluje najbrže na početku sezone, no 31-godišnji Španjolac se ne slaže, ili barem tako govori pred medijima.

'Ne mislim da smo najbrži. Još uvijek nemamo prednost koju ljudi žele vidjeti nakon samo jedne pobjede,' izjavio je Fernando Alonso uoči Velike nagrade Bahreina pa ustvrdio da i dalje zaostaju za Red Bullom:

'U Australiji definitivno nismo bili najbrži, a u Maleziji smo se mučili u kvalifikacijama i Felipe je u utrci bio peti. U Kini je Red Bull izabrao čudnu strategiju u subotu kojom je kompromitirao utrku. Dakle, moramo unaprijediti bolid i biti još malo brži.'

'Dolaze novi dijelovi na ovu utrku, imat ćemo nove komponente i u Barceloni te Monaku, pa se nadam da ćemo u sljedećih mjesec dana doći na razinu drugih bolida,' zaključio je diplomat Fernando kojem očito uloga favorita nikako ne odgovara.