KRITIKA NAKON POBJEDE

Alilović: S ovakvom obranom ne piše nam se dobro

18.01.2012 u 20:09

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija došla je i do druge pobjede na Europskom prvenstvu u Srbiji. Nakon što smo svladali Island 31:29, istim rezultatom smo porazili i Sloveniju. Ostaje ipak dojam kako Hrvatska mora popraviti igru u obrani, s čime se slažu i Alilović i Čupić

Ivan Čupić briljirao je na krilu i zabio Sloveniji devet golova. Definitivno je jedan od junaka slavlja nad našim sjevernim susjedima.

'Nova pobjeda je tu, dva boda smo uzeli. Znali smo da će biti neugodno i da će oni do zadnjeg trenutka pokušavati iskoristiti naše greške, no na kraju smo pobijedili. Sada idemo dalje i okrećemo se Norveškoj', kazao je Čupić u mikrofon HTV-a te kazao nešto o silnim rotacijama što je radio izbornik Goluža:

'Morali smo mijenjati jer Slovenija jako puno trči. Danas nam se otvorilo na desnom krilu, ali dobro da nam se otvorilo u napadu. Ipak, obrana još u nekim trenucima šteka.'

Mirko Alilović i ovog je puta u presudnim trenucima zaključao svoj gol te je utakmicu završio s deset obrana. No, iako je Hrvatska pobijedila, prvi golman reprezentacije nije bio zadovoljan.

'Ako nastavimo ovako ne piše nam se dobro. Propuštali smo u obrani, ali dobro. Moramo to popraviti. Uspjeli smo se odlijepiti na četiri gola razlike i to je presudilo. Istina, uspjeli su nam se približiti, ali nisu mogli. Nismo imali šut izvana, nismo imali izrađene akcije, ali najvažnije da smo pobijedili.