ŠIRI SE...

Albansko-srpski sukob stigao do Engleske

16.12.2012 u 08:39

Bionic
Reading

Policija 'Northumbrije' pokrenula je istragu zbog navodno novog rasističkog incidenta na engleskim nogometnim travnjacima. Sporan detalj dogodio se na susretu Newcastlea i Manchester Cityja na St. James Parku...

Srbijanski reprezentativac Aleksandar Kolarov (Manchester City) navodno je rasistički uvrijedio jednog navijača 'svraka', koji je tijekom zagrijavanja nosio albansku zastavu.

Poznato je da su odnosi Albanije i Srbije vrlo zategnuti već niz godina, a pogotovo od 2008. kada je Albanija stala na stranu kosovske neovisnosti, odnosno nije se priklonila Srbiji koja je bila protiv toga.

'Policija Northumbije primila je obavijest da je tijekom utakmice Newcastlea i Manchester Cityja u 'u upotrebi' bio rasistički rječnik između jednog igrača i navijača. Policija ovakve dojave shvaća vrlo ozbiljno i vrlo će brzo istražiti što se zaista dogodilo', stoji u priopćenju tamošnje policije.

Kolarov je u utakmici, koja je okončana pobjedom 'građana' 3:1, zaigrao od 37. minute, ali istu nije dovršio zbog ozljede. Izašao je iz igre u 71. minuti.