HEROJ PARKA MLADEŽI

Albanski Sokol odveo Split do boda s Lokomotivom

12.09.2014 u 19:58

Bionic
Reading

Odličnom utakmicom Splita i Lokomotive otvoreno je osmo kolo MAXtv Prve lige. Nakon dva vodstva gostiju RNK je uspio osvojiti bod s konačnim rezultatom 2:2 (1:1)

Uoči početka prvenstva mnogi su upravo večerašnja dva takmaca vidjeli u izravnoj borbi za europski nastup u idućoj sezoni. Dinamo i Rijeka su prilično odmakli konkurenciji, dok je Hajduk 'uvijek tu negdje' i upravo su Split i Lokomotiva kotirali kao najizgledniji kandidati za preostalo hrvatsko mjesto u kvalifikacija za Europsku ligu.

Nakon prvih sedam kola i jedna i drugi klub nalaze se u zgusnutoj sredini ligaške ljestvice i tri večerašnja boda značilo bi im i više od učinka na papiru. Takva je utakmica i bila, svi su željeli puni plijen no nakon vrlo gledljivog dvoboja morat će se zadovoljiti sa po jednim bodom.

Prvi su poveli gosti iz Zagreba. Posljednji Dinamov poklon Lokomotivi Jerko Leko odapeo je jedan dalekometan šut u 18. minuti i lopta se, na nesreću vratara Vukovića, oodbila od njegovog bloka, prevarila ga i završila u mreži za početno vodstvo 'lokosa'.

Ipak, Split se brzo vratio i to lijepim pogotkom iz slobodnog udarca svog albanskog veznjaka Sokola Cikalleshija. Albanac je namjestio loptu na 25 metara od gola Zelenike i vanjskom od stative pogodio pored slabo postavljenog živog zida. Gostujući vratar se bacio iz drugog kuta, no samo kako bi uljepšao Albančev debitantski gol za Splićane.

Nakon odmora ponovno je prva pogodila Lokomotiva. Mario Musa dočekao je izvrsnu loptu na lijevoj  strani i bez kompliciranja ju zakucao u bliži kut, no albanski Sokol samo je čekao svoju novu priliku.

Dan iz snova 24-godišnjeg Cikalleshija zaokružen je u 71. minuti kada je Albanac mirno reagirao na dugi ubačaj i lobao istrčalog Zeleniku za konačnih 2:2. Lokomotiva se ovim bodom (i utakmicom više naravno) bodovno izjednačila s Hajdukom na trećem mjestu, a Split je trenutno peti s bodom manje. U idućem kolu Split igra gradski derbi s Hajdukom, a Lokomotiva dočekuje Zadar.