SRAMOTA OD UTAKMICE

Albanska provokacija dovela do tučnjave i prekida u Beogradu!

14.10.2014 u 22:06

  • +25

Beograd: Tučnjava i neredi na utakmici Srbije i Albanije

Izvor: Reuters / Autor: Marko Đurica

Bionic
Reading

Dvoboj Srbije i Albanije na stadionu Partizana prekinut je nakon masovne tučnjave igrača u koju se uključila i publika, što je bio rezultat provokacije s albanskom zastavom koja je uletjela u teren, kao i atmosfere velike mržnje koja je vladala među domaćom publikom. Pritom je uhićen brat premijera Albanije Edija Rame, pod optužbom da je rukovodio cijelom operacijom...

U atmosferi potpune mržnje započeo je dvoboj kvalifikacija za Euro 2016. u Beogradu, uz ružne uzvike domaćih navijača i zvižduke gostujućoj himni. A onda je u 42. minuti došlo do velike gostujuće provokacije, mini helikopter na daljinski s albanskom zastavom poletio je iznad terena.

Kada je Mitrović pokušao ukloniti gostujuću zastavu, Xaka mu se usprotivio i došlo je do masovne tučnjave nogometaša, a uključili su se u nju i navijači koji su uspjeli preskočiti redare.


Susret je prekinut, a neredi su se proširili i na južnu tribinu, gdje je policija morala upotrijebiti suzavac da bi uvela reda.

Nakon sat vremena, odlučeno je kako utakmica definitivno neće biti nastavljena, a stvari će se rješavati za Uefinim 'zelenim stolom'. Prema neslužbenim informacijama, albanska delegacija tražila je pražnjenje tribina da bi se igralo dalje, što je bilo neizvedivo.

U svakom slučaju, sramotna nogometna utakmica. Srbija je već jednu takvu imala u prethodnom europskom ciklusu protiv Italije. Albanija pak koja je u prvom kolu pobijedila Portugal pokazala se kao tvrd orah. Na terenu i izvan njega.

Uhićen brat albanskog premijera

Brat premijera Albanije Edija Rame priveden je na stadionu zbog sumnje da je organizirao i rukovodio incidentom koji je izazvao prekid utakmice, prenosi Radio televizija Srbije.

Iz MUP-a Srbije nacionalnoj televiziji su potvrdili da je bespilotna letjelica aktivirana s krova crkve koja se nalazi tik uz stadion, a njom je iz VIP lože navodno upravljao upravo Orfi Rama, brat premijera Albanije.