KRIVA DIJAGNOZA

Alarmantne vijesti iz Torina: Pjace još dugo neće biti na terenu

23.11.2016 u 09:07

Bionic
Reading

Juventusov trener Massimiliano Allegri otkrio je zabrinjavajuće detalje oko ozljede hrvatskog reprezentativca Marka Pjace

Postaje li Marko Pjaca žrtva nemara Juventusove liječničke službe? Hrvatski se reprezentativac ozlijedio prije dva mjeseca, baš na Maksimiru, na utakmici Lige prvaka s Dinamom. Nekoliko dana kasnije Pjaca je odigrao desetak minuta u prvenstvenom srazu s Empolijem te se priključio reprezentaciji uoči susreta s Kosovom i Finskom.

No dijagnosticirana mu je ozljeda potkoljenične kosti (navodno se radilo o napuknuću!) te je započeo oporavak pod nadzorom klupskih liječnika. Čini se kako su u Torinu krivo procijenili njegovo stanje, čak su se putem medija pokušali obračunati s liječničkom službom HNS-a prebacujući krivnju na hrvatske doktore. U cijeloj priči deblji je kraj izvukao - Marko Pjaca. On već dva mjeseca ne trenira, a pitanje je kad će se uopće oporaviti.

Prve su informacije iz Torina bile da je ozljeda lakše prirode, te da bi Marko na teren mogao istrčati za tri do četiri tjedna. Od tada je prošlo mjesec dana, Pjace nema ni na vidiku, informacija o njegovom stanju još i manje. Cijeli je slučaj Pjaca obavijen velom tajne, sve do jučer kad se trener Juventusa Massimiliano Allegri izlajao.

Juve su desetkovale ozljede, protiv Seville (pobjeda Juventusa u gostima 3:1) nije mogao računati na Dybalu i Higuaina, Mandžukić je bio jedini napadač, a zaigrao je i 16-godišnji Moise Kean

'Mladi nam igraju jer imamo problema s ozljedama. Dybala je još neko vrijeme izvan pogona, a Pjace neće biti još dugo', priznao je Allegri šokiravši hrvatsku i talijansku nogometnu javnost.

Sada je pitanje što se točno događa s Markom Pjacom, u kojoj je fazi njegov oporavak i hoće li uopće zaigrati ove godine. Sigurno je tek da uopće ne trenira, kad se u potpunosti oporavi trebat će mu vremena da uhvati formu.