EGZODUS POD TORNJEM

Alarm u Ciboni: Budući NBA centar napušta klub!

06.01.2016 u 11:16

Bionic
Reading

Teški dani za Cibonu došli su početkom 2016. godine. Klub čeka predstečajnu nagodbu, a igrači im odlaze gotovo svakodnevno...

Nakon Jagodića Kuridže (već potpisao za Nymburk) i Mavre Cibona će, prema svemu sudeći, uskoro ostati i bez iznimno perspektivnog centra Ivice Zubca. Mladić ove sezone skuplja 'minute na kapaljku', status mu se nije popravio niti dolaskom novog trenera Damira Mulaomerovića, a plaće u posrnulom divu dolaze sa zakašnjenjem. Dovoljnim da Zubac prema slovu pravilnika klub može napustiti besplatno...

'Ne smijem ništa komentirati, ali ovih dana trebalo bi sve biti poznato,' rekao nam je Zubac, dok su u klubu samo kratko potvrdili da je 18-godišnji centar zatražio raskid ugovora.

Zubac sjajno kotira u bilježnicama NBA skauta i ukoliko pronađe klub koji će rasplamsati njegov golemi talent mogao bi se naći na popisu prvih 10 izbora na draftu najjače lige svijeta.

Cedevita ga želi dovesti u svoje redove, te nakon Jusufa Nurkića graditi još jednog NBA centra, no prema pravilniku Zubac ove godine ne bi mogao igrati ABA ligu. Zato se izvjesnijim čini opcija prema kojem bi karijeru mogao nastaviti u belgijskom Oostendeu čiji je trener hrvatski stručnjak Dario Gjergja. Odgovori na nagomilana pitanja trebala bi doći do kraja tjedna, no prilično je izzvjesno da je Zubac odigrao svoje posljednje minute za Cibonu.

Zubac je blistao na SP-u za igrače do 19 godina, no u klubu mu nisu 'cvjetale ruže'