pišu britanski mediji

Ako se vijest o ruskim i bjeloruskim tenisačima i tenisačicama pokaže točnom, Wimbledon više nikada neće biti isti

20.04.2022 u 13:48

Bionic
Reading

Ruskim i bjeloruskim tenisačima i tenisačicama ove će godine biti zabranjen nastup na Grand Slam turniru u Wimbledonu, objavilo je u srijedu više britanskih i američkih medija

Organizatori najpoznatijeg teniskog turnira u svijetu još nisu službeno potvrdili ovu informaciju.

Razlog za zabranu nastupa ruskim i bjeloruskim predstavnicima je ruska invazija na Ukrajinu, a Wimbledon bi time postao prvi teniski turnir u svijetu na kojem Rusima i Bjelorusima ne bi bilo dopušteno igrati.

Međunarodna teniska federacija (ITF) je suspendirala Ruski i Bjeloruski teniski savez te isključila njihove reprezentacije iz ekipnih i momčadskih natjecanja, ali pojedincima je bio dopušten nastup bez nacionalnih obilježja., kako na ITF turnirima, tako i na ATP i WTA turnirima.

Pokaže li se ova informacija točnom na turniru u All England Clubu, koji će biti odigran od 27. lipnja do 10. srpnja, neće moći nastupiti drugi i osmi tenisač svijeta, Rusi Danil Medvjedev i Andrej Rubljov, kao ni četvrta tenisačica svijeta Bjleoruskinja Arina Sabalenka.

No, dok vijest ne bude službena treba je uzeti s rezervom jer ovo bi zaista bio presedan. Ako se ta vijest pokaže točnom, Wimbledon više nikada neće biti isti!