KRAH CLIPPERSA?

Ako rasist ostane na čelu kluba, odlaze trener i najveća zvijezda

23.07.2014 u 12:15

Bionic
Reading

Privremeni izvršni direktor košarkaškog NBA kluba Los Angeles Clippersa, Richard Parsons, saslušan je u utorak na suđenju Donaldu Sterlingu, kontroverznom vlasniku kluba koji je u sporu s NBA ligom i suprugom Shelly

Podsjetimo, razlog je taj što je njegova supruga izvršila prodaju kluba, iako za to navodno nije imala prava. Sterling pak tuži NBA ligu, jer smatra da je povrijedila njegova prava na privatnost, kada je snimila razgovor koji je vodio sa svojom ljubavnicom, kojoj je rekao da mu na utakmice Clippersa ne dovodi 'crnčuge'.

NBA liga ga je doživotno suspendirala, te je naredila da se klub proda. Shelly Sterling je to i napravila, za dvije milijarde dolara, no Donald Sterling ju je tužio, a na sudu izjavio da neće prodati Clipperse dok god je živ. Ukoliko Sterling ostane vlasnik kluba, Parsons je otkrio da bi se momčad mogla raspasti, a prvi koji će otići je trener Doc Rivers.


'Doca je najviše pogodila cijela ova situacija. Ukoliko gospodin Sterling ostane vlasnik, Doc će otići s trenerske pozicije. Nakon njega će to vjerojatno napraviti i Chris Paul, koji je naš kapetan i jedna od glavnih osoba u Uniji igrača NBA lige,' tvrdi Parsons.

Sud će u skorašnje doba odlučiti je li Shelly Sterling imala pravo prodati klub ili nije. Ukoliko se pokaže da ipak nije, Sterling će ostati predsjednikom, a onda je budućnost trenutno ponajboljeg kluba u NBA ligi vrlo neizvjesna.

Odlazak Paula ozbiljno bi uzdrmao projekt 'velikih Clippersa'