TITULA NA DLANU

Ako Čilić slomi Francuze do kraja, Hrvatskoj se sve otvara!

18.09.2016 u 09:28

Bionic
Reading

Impresivna pobjeda Čilića i Dodiga u parovima Hrvatsku je protiv Francuske dovela u odličnu situaciju u polufinalu Davis Cupa, a vijesti iz Velike Britanije također idu našima u prilog koji bi u slučaju konačnog trijumfa ove nedjelje imali jako dobre izglede osvojiti drugu hrvatsku titulu u povijesti...

Strašan posao obavili su Čilić i Dodig ove subote pobjedivši Mahuta i Herberta, trenutno najbolji par svijeta. Hrvatska je povela 2:1, a s obzirom u kakvoj formi se trenutno Marin Čilić nalazi, za očekivati je da će slomiti Richarda Gasqueta ove nedjelje i odvesti Hrvatsku u veliko finale.

Našima se tako smiješi trijumf koji bi im donio drugo finale Davis Cupa u povijesti te pohod na titulu koja je osvojena sada već daleke 2005. godine, u režiji Ivana Ljubičića i Marija Ančića.

Iako je još prerano za govoriti o novom slavlju na kraju sezone, situacija se za Hrvatsku čini odličnom posebno zbog vijesti iz Velike Britanije, gdje Andy Murray i društvo gube 1:2 od Argentine i nalaze se u vrlo teškoj poziciji. Za očekivati je da će prvi britanski reket izjednačiti rezultat ove nedjelje, ali teško je vjerovati da Edmund ili Evans mogu pobijediti moćnog Juan Martina Del Potra u odlučujućem meču.

Ako sve prođe prema očekivanjima, Hrvatska i Argentina izborit će finale, što je idealna opcija za naše. Naime, s obzirom da su zadnji susret igrali u gostima protiv ovog protivnika, ovaj finalni hrvatski tenisači igrali bi kod kuće, dok bi u Velikoj Britaniji morali gostovati.

Čilić, Ćorić, Dodig i društvo u tom bi okršaju bili favorit, jer Argentinci su kvalitetom ipak pali i imaju samo Del Potra kao vrhunskog igrača koji je godinama izbivao s terena i pitanje je hoće li do studenog uopće ostati zdrav. Pella, Mayer i ostali ne djeluju kao velika prijetnja za naše aseve, posebno ne u gostima, pred hrvatskom publikom koja zaslužuje konačno i jedan finalni spektakl (protiv Slovačke 2005. godine naši su u finalu gostovali).

Kako god priča završila, ovu sezonu Davis Cupa svakako ćemo pamtiti po dobrome...