POBUNA LJUDI U CRNOM

'Ako će štrajkati domaći suci, uzet ćemo strane'

22.11.2010 u 22:33

Bionic
Reading

Izvršni direktor Škotskog nogometnog saveza (SFA) Stewart Regan izjavio je u ponedjeljak kako bi sljedeće kolo tamošnjeg prvenstva mogli suditi stranci u slučaju da vodeći škotski nogometni suci ustraju u svojoj namjeri da protestnim štrajkom reagiraju na sve više uvreda i kritika kojima su izloženi.

Vodeći škotski suci u nedjelju su jednoglasno odlučili štrajkati sljedećeg vikenda zbog sve više povika na njih koji, prema njihovom mišljenju, dovode njihovu sigurnost u pitanje.

Regan je kazao kako suosjeća sa sucima i razumije njihove razloge, ali ne može odobriti štrajk kao odgovor, te je pozvao na "pozitivan dijalog kako bi se izbjegla mogućnost da sljedeći vikend protekne bez nogometa".

"Ispunjenje kalendara natjecanja je naš prioritet i imamo obvezu prema ligama, navijačima, klubovima, sponzorima i medijima učiniti sve kako bismo osigurali suce za sve najvažnije utakmice. Nadamo se da će se situacija riješiti na zadovoljstvo sviju, ali moramo poduzeti mjere za nepredviđene događaje, a to znači i pozvati suce iz drugih zemalja", izjavio je Regan.

Škotski BBC objavio je kako se 14 sudaca iz drugog škotskog kvalitetnog razreda dogovorilo da neće zamijeniti svoje kolege, ali da se pregovara sa sucima iz Walesa, Irske i Engleske koji bi bili spremni uskočiti.