GREEN CUP

Akademija Marić uvjerljiva, Nacional ispao

08.06.2009 u 15:35

Bionic
Reading

Na terenima Nogometne akademije Marić drugi SuperSport Green Cup stigao je do četvrtfinala. Za vikend su odigrane utakmice osmine finala, a svi koji su bili na Ravnicama nisu požalili, jer su susreti bili iznimno atraktivni, a nije moglo ni bez iznenađenja

Velika imena malog i velikog nogometa koja nastupaju na malonogometnom turniru s najvećim nagradnim fondom u Hrvatskoj (prvo mjesto - 100 tisuća kuna, drugo - 50 tisuća kuna, treće - 20 tisuća kuna) oduševila su u utakmicama osmine finala. Na svoje su došli i gledatelji, koji su u osam susreta mogli vidjeti čak 54 pogotka. Iako je ulog bio velik, jer popravka nakon poraza nije bilo, momčadi su zaigrale otvoreno i većina njih je kroz nadigravanje pokušala doći do plasmana među osam najboljih.

Nije moglo ni bez iznenađenja, a najveće je napravio Beton blato, koji se relativno lako obračunao s jednom od najboljih malonogometnih družina u Hrvatskoj - Nacionalom (5:1). Branitelj naslova Potpićan, koji je prije desetak dana osvojio i naslov malonogometnog prvaka Hrvatske, uspio je teškom mukom proći CB Doberman (7:5). Uzbudljivo je bilo i na utakmici PSK-HRT-a protiv Pizzerie Fiannona (3:2) i CB Keglić city welness protiv Proxima ulaganja (2:1). Nešto lakše su do četvrtfinala stigli Megakop maxi (Klara boys, 4:1), Auto Viola (Usluge, 5:1), Promotionplay (Bingo iskopi, 6:2), a najuvjerljivija je bila Nogometna akademija Marić, koja je sa 8:1 isprašila Textu.

Nastavak turnira je u subotu, 13. lipnja, a igraju: NA Marić Powerade – Promotionplay (19.30 sati), Megakop Maxi - Beton Blato (20.15), PSK HRT - CB Keglić City Wellness (21), Potpićan 98 Marcomatic - MTM usluge Sesvete (21.45).

Najbolji strijelci turnira su zasad Šokota (NA Marić Powerade) sa 10 golova, Bjelonjić (MTM usluge) s devet i Lalić (Potpićan 98 Marcomatic) sa sedam golova.

Treba spomenuti da je turnir kao i prošle godine humanitarnog karaktera. Prihod od ulaznica i tombole odlazi za Mihaela Kosa, oboljelog dječaka od tetrapareze. Svi koji mu žele pomoći mogu to učiniti na račun: M. K. 2360000-3112694716.

Rezultati osmine finala:

NACIONAL - BETON BLATO 1:5
MEGAKOP MAXI - KLARA BOYS 4:1
NA MARIĆ POWERADE - TEXTA 8:1
POTPIĆAN 98 MARCOMATIC - CB DOBERMAN 7:5
PIZZERIA 'FIANNONA' - PSK HRT 2:3
CB 'KEGLIĆ' CITY WELLNESS - PROXIMA ULAGANJE 2:1
USLUGE, Sesvete - AUTO VIOLA, Osijek 1:5
BINGO ISKOPI - PROMOTIONPLAY 2:6