AIKIDO SPORTSKI SUSRETI

Aikidoke se predstavile Zagrebu

  • Autor: N.M.
  • Zadnja izmjena 18.12.2008 13:57
  • Objavljeno 11.12.2008 u 14:39
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Hrvatski aikido savez svake godine u Hrvatskoj organizira više Aikido Koshukai sportskih susreta, a jedan takav održan je i u Zagrebu tijekom proteklog vikenda

U organizaciji Hrvatskog aikido saveza (HAS) i aikido kluba Izvor iz Zagreba, u subotu i nedjelju na Zagrebačkom velesajmu održan je Aikido Koshukai, tj. međunarodni aikido sportski susret. Gost je bio talijanski aikido-majstor sensei Paolo Corallini, nosilac crnog pojasa 6. dan Aikikai. Paolo Corallini je jedan od čelnih ljudi u Aikido savezu Italije te glavni predstavnik za Takemusu aikido školu u Europi.

Marko Ercegović

Marko Ercegović

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ispred 120 okupljenih aikidoka iz Hrvatske, Austrije, BiH, Bugarske, Italije i Slovenije, ovogodišnji zagrebački Aikido Koshukai uz Paoloa Corallinija, otvorili su Ivan Zafranović, potpredsjednik HAS i glavni predstavnik Tradicionalnog aikidoa za Hrvatsku i Tonči Tadić, predsjednik HAS i član Skupštine HOO.

Nazočnim aikidokama obratio se prigodnim riječima Tetsuhisa Shirakawa, veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj. Nakon dvodnevnih priprema, u nedjelju su održana i polaganja za više stupnjeve u aikidou, kojima su pristupili aikidoke iz Bugarske, BiH, Hrvatske i Slovenije. Tom prigodom Ivanu Zafranoviću, svečano je dodijeljena diploma za položeni 4. dan.

HAS organizira svake godine više Aikido Koshukai u Zagrebu, Rijeci i Splitu, uz gostovanje jednog poznatog majstora aikidoa iz Europe, SAD ili Japana. Osim zagrebačkog, i u Splitu su tijekom studenoga organizirana dva HAS-ova Aikido Koshukaija s gostujućim majstorima iz SAD-a i Švicarske. Takvi međunarodni sportski aikido susreti uobičajeni su i u drugim aikido savezima diljem Europe. Stoga su HAS-ovi Aikido Koshukai u Hrvatskoj dobra prilika za promociju kako Hrvatske, tako i aikidoa kao tradicionalne japanske borilačke vještine.

Usput rečeno, HAS je od travnja 2008. punopravni član Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), te su zagrebački i splitski Aikido Koshukai organizirani po prvi put uz potporu HOO-a.

Više informacija o Aikidou u Hrvatskoj možete pronaći na www.aikido.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi