OTIŠAO U ITALIJU

Adrian Calello: Srećom, više nisam igrač Dinama

22.01.2013 u 16:22

Bionic
Reading

Dinamov zadnji vezni igrač Adrian Calello, kojega se trener Jurčić odrekao uoči početka priprema, pronašao je klub u kojemu će nastaviti karijeru

Calello je objavio kako je sve dogovorio s talijanskim prvoligašem Sienom. Talijani pišu kako bi posljednji detalji transfera trebali biti definirani tijekom srijede, no sam Calello posao već smatra obavljenim pa je na Twitteru napisao:

'Hvala svima na lijepim željama, moj novi klub je Siena.'

Ne ostavlja prostora dilemama 25-godišnji argentinski veznjak koji, prema neprovjerenim informacijama, kotira kao najskuplje (navodnih 2,2 milijuna eura, iako kolaju i jednako neprovjerene informacije da je doveden uz daleko manju odštetu Independienteu) klupsko pojačanje svih vremena.

Calello je na Maksimir došao prije četiri zime i u Dinamu upisao 122 nastupa uz tri gola. Čak 29 upisao je u europskim natjecanjima, čime je 18. igrač u povijesti domaće lige. U posljednje dvije sezone čak 17, no ni tako dugotrajno izlaganje na velikoj sceni Dinamu nije vratio ulog, čak ni do minimalne razine. Naime, Calello je prije nekoliko dana, također na Twitteru, objavio: 'Srećom, više nemam veze s Dinamom, tražim novi angažman.' Dakle, Dinamu je pripala nula, a Calello si je teško mogao i zamisliti bolju odskočnu dasku u Europi.

Lijepi Calellov gol u Kranjčevićevoj, jedan od tri (uz penal Sheriffu) njegova u Dinamovom dresu