SVAĐA S ANTUNOVIĆEM

Aco Petrović završio na policiji: Ovo je sramotno!

21.05.2012 u 14:33

Bionic
Reading

Na završnom košarkaškom turniru juniora u Draženovom domu došlo je do verbalnom okršaja između direktora Cibone Zdenka Antunovića i jedne od legendi tog kluba Ace Petrovića

Dok su košarkaši Cedevite, koje vodi bivši kapetan Cibone Veljko Mršić, jurišali ka tituli juniorskih prvaka protiv favoriziranog Zagreba verbalno su se počeli prepucavati Antunović i Petrović.

Osim ružnih riječi i razgovora licem u lice do fizičkog obračuna nije došlo, a povod svađe bila je nedavna naplata starog duga Ace Petrovića od prije devet godina kada je tužio Cibonu.

No, kap koja je prelila čašu je izbacivanje iz momčadi Kaptola, drugoligaša u kojem Cibona priprema mlade igrače za prvoligašku košarku, Acinog 21-godišnjeg sina Marka

Antunović je nakon incidenta prijavio Petrovića policiji zbog prijetnji, a nakon što je Petrović dao iskaz u postaji MUP-a za tportal.hr je rekao svoju stranu priče:
'U Ciboni su dozvolili da punih devet godina traje spor oko duga i nedavno je donesena pravomoćna presuda te je u petak izvršena ovrha na račun Cibone', mirnim glasom rekao je Petrović dodavši.

'Na nagodbu nisam pristao jer su sudski troškovi veći od 50% duga koliko mi je nudila Cibona. Ovlastio sam odvjetnicu prije devet godina i toj je priči napokon došao kraj.'

No ono što je Acu posebno razljutilo su postupci za koje je uvjeren kako nisu slučajni i kako iza svega stoji upravo direktor Cibone Zdenko Antunović
'Odmah nakon sudske presude u Ciboni su cijeloj radnoj zajednici zabranili ulazak u moj kafić Amadeus, uvjeren sam kako mi je preko svojih gradskih veza poslao u kafić i komunalnu inspekciju, no to sve me nije toliko zaboljelo kao postupak prema mom sinu Marku koji je u drugoj polovici sezone bio najbolji igrač Kaptola s kojim su imali planove čak i plasmana u viši rang. I ne samo to što mu je trener Josip Sesar rekao da više nije član momčadi nego mu je zabranjen ulazak u Draženovu dvoranu! Saznao sam kako je Antunović to napravio samoinicijativno i da se nije konzultirao s Milanom Bandićem, a to je zabrinjavajuće. Pa gdje to ima?' pitao se ogorčeni Petrović.

Kazao je da je u ponedjeljak bio na policiji – koja ga je tražila dva sata – te im ispričao sve kao i prisutnim novinarima i mnogobrojnim košarkaškim djelatnicima koji su vidjeli incident.

'Na finalnoj utakmici juniora rekao sam Antunoviću da je sramotno što je napravio i nakon toga je počela svađa. Pale su i psovke, nazvao sam ga neandertalcem, no nije bilo nikakvih prijetnji ili fizičkog obračuna. Bili smo licem u lice na centimetar udaljenosti, a ostatak znate', rekao je Petrović.

Drugu stranu priče, tj. komentar direktora Cibone Zdenka Antunovića nismo uspjeli dobiti, jer je bio nedostupan.

Kako god da završila, ova priča zaista je ružno bilo vidjeti verbalno prepucavanje s pregršt psovki u domu Dražena Petrovića njegovog brata Aleksandra i vrlo uspješnog direktora Cibone Antunovića - koji je klub u kratkom razdoblju podigao iz pepela te uspio u njega dovesti najboljeg hrvatskog trenera Jasmina Repešu s kojim jurišaju (bez poraza!) na novu titulu prvaka Hrvatske.