TEMELJ ZA BUDUĆNOST

Aco ostaje izbornik BiH, ali samo ako bude novca

07.10.2013 u 17:41

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaški stručnjak Aleksandar Petrović zainteresiran je ostati na poziciji izbornika košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, no sve ovisi o tome hoće li biti novca da ga se plati za taj posao kao i da se osigura dovođenje novih igrača, potvrdio su u ponedjeljak u Sarajevu glavni tajnik Košarkaškog saveza BiH (KS BiH) Harun Mahmutović ali i sam Petrović

'S izbornikom Petrovićem smo načelno sve dogovorili, no njegov ostanak na kormilu reprezentacije uvjetuje financijska stabilnost', kazao je Mahmutović novinarima u Sarajevu.

Potvrdio je kako je KS suočen s teškom financijskom situacijom, a stanje je tim teže jer je država pokazala potpunu nezainteresiranost da pomogne rješavanje tog problema.

U KS BiH su stoga odlučili potražiti pomoć kod potencijalnih sponzora iz inozemstva, no s njima se tek pregovara a ishod je još uvijek neizvjestan.

"Nadam se da će se to ostvariti jer nam je jedini izlaz", kazao je Mahmutović.

Aleksandar Petrović je ocijenio kako je kvalitetna igra koju su bosanskohercegovački košarkaši pokazali na netom okončanom Europskom prvenstvu u Sloveniji dokaz da su oni potencijal koji može puno toga ostvariti.

'Stvorili smo temelje za svijetlu budućnost košarke u BiH i ne smijemo više improvizirati', poručio je Petrović dodajući kako je u prestojećem razdoblju potrebno osigurati dolazak još najmanje dva nova igrača.

O tome hoće li Petrović ostati voditi bosanskoehrcegovačke košarkaše odluka bi trebala biti donesena u idućih mjesec i pol dana.