zna se i cijena

Abramovič diže ruke od Chelseaja i odlučio se na prodaju?

26.08.2018 u 12:00

Bionic
Reading

Ruski milijarder i vlasnik nogometnog kluba, londonskog Chelseaja, Roman Abramovič, prema pisanju engleskih medija odlučio je prodati 'omiljenu igračku'

Roman Abramovič od 2003. godine na čelu je londonskog Chesleaja, a čini se da je nakon 15 godina 'ljubavi' došlo vrijeme rastanka. Prema pisanju The Suna i The Timesa, Rus želi prodati klub a prema pisanju istih izvora postavio je i cijenu - od dvije milijarde funti.

Navodno je angažirao i američku specijalističku investicijsku banku koja je pomogla Manchester Cityju koji je u vlasništvu Abu Dhabija da proda 13 posto udjela kineskim investitorima 2015. godine.

  • +16
FA Community Shield, Chelsea - Manchester City Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Očekuje se da će Raine Gropu, angažirana banka, tražiti kamate od investitora u Kini, SAD i na Bliskom istoku i pokušat će pronaći kupca za Abramovičev Chelsea.

Razlog zbog kojeg bi Abramovič prodao klub leži u činjenici da je ovaj Rus posljednjih mjeseci imao problema s vizom odnosno ulaskom u Englesku, zbog čega je propustio finale FA Cupa na Wembleyju prošle sezone.

'Nakon što je uložio stotine milijuna u klub, bilo mu je teško prihvatiti da bude persona non grata. Njegova odluka je da zaustavi izgradnju novog stadiona za koji je bio spreman platiti 500 milijuna funti', navodi The Times. 

Britanski milijarder Jim Ratcliffe bio je zainteresiran za kupovinu Chelseaja, a nije isključeno da on i sada krene u kupovinu londonske momčadi.

U Chelseaju prije utakmice protiv Newcastla se ne žele zamarati ovim pričama. Čak i demantiraju, ali skorije vrijeme će pokazati je li Abramovič uistinu odlučio prodati klub, s kojim je od svog dolaska osvojio pet naslova prvaka a 2012. godine i Ligu prvaka.