REALNI VLAŠIĆ

ABA derbi: Zadrani hrabro na megdan sjajnom Partizanu

18.10.2013 u 21:51

Bionic
Reading

Jači za BiH reprezentativca Marka Šutala koji je potpisao ugovor do kraja sezone košarkaši Zadra u nedjelju će se u Beogradu suprotstaviti višestrukom pobjedniku i aktualnom prvaku ABA lige Partizanu

Beogradska momčad u dosadašnjem je dijelu sezone pokazala dva lica, a Zadrane dočekuju nakon dva povezana gostujuća poraza, od Krke u regionalnom natjecanju i Barcelone u Euroligi.

'Godinama su u vrhu. Igraju agresivno u obrani, tjeraju protivnika u pogreške, a ako i ne iskoriste napade osiguravaju se korektivnim napadačkom skokom. Kompletna centarska linija ima izvrsnu leđnu tehniku i uistinu je suvišno trošiti riječi na njihove vrijednosti', kazao je o protivniku trener Zadra Hrvoje Vlašić.

Po jedna ofenzivna i defanzivna akcija Krke i Partizana tijekom pobjede Slovenaca


Unatoč činjenici da je Partizan izraziti favorit vjeruje da njegova momčad može pružiti dobru igru i ravnopravno se nositi s Beograđanima.

'Moramo nastojati što duže biti u utakmici i to na način da odgovorimo agresivnoj igri i da im pariramo u skoku. Kontroliranim napadom možemo smanjiti broj izgubljenih lopti što nam je predstavljalo veliki problem i protiv Budućnosti i protiv Cedevite. Mogu reći da nakon ova tri tjedna od kada je započela liga na treningu neke stvari izgledaju puno bolje. Dobili smo i tu sigurnost u realizaciji zahvaljujući Šutalu. Dolazimo se u Beograd hrabro boriti pa što bude. Partizan je vrlo opasan ako uđe u seriju trica, no ako taj segment igre zakaže može se igrati s njima', mišljenja je trener Zadra.

I protiv Cedevite Zadar je bio vrlo dobar. Pogled iz pobjedničkog kuta...


Utakmica između Partizana i Zadra na rasporedu je u nedjelju s početkom u 21 sat. Već sutradan Zadrani će u Našicama uveličati proslavu 40 obljetnice hrvatskog B1 ligaša KK Našice, a u sljedeću subotu na Višnjiku ih čeka susret s ekipom Mega Vizure. Utakmica je to koja će spadati u red onih s imperativom pobjede. Zadrani i ove sezone za cilj imaju ostanak u ligi. Želje su nešto veće, osigurati to prije zadnjeg kola kako bi se izbjegla neugodna situacija s kraja prošle sezone. Tada su Zadar i Split u direktnom obračunu na Višnjiku odlučivali o tome koja će momčad napustiti regionalno društvo.

Dodajmo kako je Amerikanac Scoop Jardine i službeno napustio KK Zadar te će u nastavku sezone mjesto organizatora igre pokrivati britanski reprezentativac Andrew Lawrence, te domaći 22-godišnji izdanak Toni Prostran, nekada najbolji mladi europski igrač.