Leo Woodall

Zovu ga novim DiCaprijem: Kako je plavokosi Britanac postao jedan od najtraženijih glumaca?

26.04.2024 u 06:22

Bionic
Reading

Preko najuspješnijih serija do titule nasljednika junaka romantičnih komedija - glumac Leo Woodall nova je nada filmaša koji njegovim angažmanom ciljaju na osiguran uspjeh. Tek mu je 27, a mnogi mu već obećavaju veliku karijeru

Plave oči i kuštrava plava kosa - nekoć je to bio opis Leonarda DiCaprija, a tridesetak godina poslije holivudski je velikan dobio nasljednika. Novo lice dio je snažne britanske glumačke scene, a sve češći angažmani u projektima popularnih streaming servisa obećavaju mu uspješnu karijeru. Ime mu je Leo Woodall, a njegove lijepe plave oči viđat ćete sve češće i češće.

Vrata svijeta poznatih i slavnih otvorila su mu se nakon što je glumio u drugoj sezoni serije 'Bijeli lotus', a onda se pojavio kao šarmantni Dexter Mayhew u novoj romantičnoj seriji koja je rasplakala gledatelje diljem svijeta. Serija 'One Day' plasirala je Woodalla na vrh, a sada je potvrđen i kao novo lice filma o Bridget Jones.

'Dok su njegovi likovi u serijama 'Bijeli lotos' i 'One Day' na papiru vrlo različiti, dijele mnoge osobine – razmetljivost, šarm i oštećenu prirodu. Čini se da su te mane i ta autentičnost ono što privlači mlađu publiku', tvrdi jedna od kritičarki komentirajući njegov uspjeh.

Faktor autentičnosti je neosporan, a mnogi u glumcu vide i mladog Leonarda DiCaprija.

Plave oči, raščupana kosa i blage crte lica podsjećaju na DiCaprija iz razdoblja 'Titanika', a upravo ta sličnost s poznatim holivudskim zavodnikom u mnogima budi sjećanja na njegov šarm kojim je osvojio srca gledateljica 1997. godine.

'Podsjeća me na Leonarda DiCaprija. Leonardo je bio vrhunac: više od običnog čovjeka, bio je trenutak pop kulture', rekla je novinarka Pandora Sykes te tvrdi da Woodall gledateljima pruža isto zadovoljstvo, ali i sigurnost i povjerenje kao i DiCaprio.

U razgovorima o 27-godišnjem glumcu isplivalo je i mišljenje da je jednako privlačan svim generacijama, čak iako je premlad za mnoge od njih.

'U njegovoj je privlačnosti energija inkarnacije Lea DiCaprija ili Jareda Leta iz 90-ih', tvrdi Jess Barrett, pomoćnica urednika časopisa Grazia.

Upravo u plavim očima i tom retro šarmu leži i razlog za to što mnogi smatraju da je baš on savršen izbor za novog, mlađahnog partnera Bridget Jones: 'Budući da je ljubav Bridget Jones u najnovijem filmu, mi gerijatrijski milenijalci bit ćemo nemoćni pred njegovim šarmom', tvrdi Barrett.

U ŠETNJI BEZ ŠMINKE

Kao da nije holivudska faca: Renee Zellweger ne zamara se komentarima

Pogledaj galeriju

Iako će ovo rastužiti brojne dame, vrijedi napomenuti da je 27-godišnji glumac u vezi s glumicom koju je upoznao na setu 'Bijelog lotusa'.

Iako nisu glumili par, zajedničko vrijeme rezultiralo je ljubavlju između njega i Meghann Fahy, a koja se u seriji pojavila uz Thea Jamesa.