bili su to skromni dani

Znate li kako je Zdravko Čolić izgledao kad je imao 10 godina?

17.08.2023 u 14:58

Bionic
Reading

Jedan od najpopularnijih regionalnih pjevača svih generacija, oduvijek je slovio kao veliki zavodnik i miljenik ženske publike. No mnogima je nepoznato kakav je bio u vrijeme djetinjstva

Isplivala je crno bijela fotografija Zdravka Čolića kad je imao samo 10 godina. Snimljena je 1962. godine, a svoj prvi nastup imao je nekoliko godina kasnije, 1967. godine na natjecanju pjevača amatera kad je pobjedio s pjesmom 'Lady Madonna' slavnih Beatlesa.

Omiljeni pjevač još kao dijete je dosta vremena provodio kod bake i djeda u Trebinju, ali se zbog školovanja uvijek vraćao u Sarajevo. Bio je živahan i uvijek veseo, a, glazbu je zavolio kao mali. Igrao je nogomet i bavio se atletikom te glumom i igrao u predstavama 'Kekec i Mojca' i 'Dečaci Pavlove ulice'. Usporedo sa srednjom školom, pohađao je i glazbenu školu.

Svojedobno je progovorio je o teškim danima djetinjstva. 'Bili smo veoma sretna obitelj, iako smo živjeli od jedne plaće, tatine. On je radio u državnoj službi pa nismo mogli obilježavati Božić u to vrijeme na način na koji se to danas radi. No, uvijek smo s veseljem čekali mljekara iz sela koji nam je donosio mlijeko i božićne poklone', rekao je za Blic.

  • +3
Zdravko Čolić Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

Smatra da su nekad ljudi bili bezbrižniji i otvoreniji jedni prema drugima'. 'Dozivali su se preko ulice na kavu ili ručak, spavali su jedni kod drugih, radovali se i tugovali zajedno. To se, nažalost, danas promijenilo', kazao je Čola. Unatoč slavi i bogatstvu danas se, izjavio je, trudi živjeti skromno.

Pjevačka legenda živi mirnim obiteljskim životom kojeg nisu obilježavali skandali i afere. Sa suprugom Aleksandrom u braku je od 2001. godine, a roditelji su kćeri Une i Lare.

KONCERT ZA PAMĆENJE

[FOTO] Zdravko Čolić napunio zagrebačku Arenu; njegovim hitovima nije odoljela ni Iva Todorić

Pogledaj galeriju