novi početak

Životni zaokret: Emilija Kokić i Miljenko Kokot preselili u Zadar, otkrili su razlog i što će ondje raditi

22.07.2023 u 19:10

Bionic
Reading

Zadarska pjevačica i poznati voditelj i spiker napustili su Zagreb i odselili u njezin rodni grad, s manje stresa i manje žurbe, a savršene klime i geografske pozicije

Za Jutarnji list par je potvrdio u Zadru žive već nekoliko tjedana te se još uvijek privikavaju na novi stil života. Miljenko Kokot je priznao da je o životu na moru maštao još kao dječak, more je zavolio od malih nogu. Kaže da bi plakao kao klinac kad bi se s roditeljima vraćao kući u Zagreb s Jadrana, a kada su sagradili vikendicu u Zagorju, gnjavio ih je jer umjesto toga nisu napravili vikendicu negdje na moru'.

Još prije nekoliko godina su zajedno počeli maštati o preseljenju na more, a ovog proljeća je pala odluka. Zadar su izabrai jer je to Emilijin grad. Voditelj i spiker smatra da je to grad koji zemljopisno nije ni preblizu, ni predaleko, koji ima ugodnu mediteransku klimu i gdje se gotovo sve može napraviti pješice.

Pjevačica je istaknula kako je u glavnom gradu Hrvatske živjela dvadeset i pet godina i gdje je stekla i brojne prijatelje i upoznala supruga.

'Počela me, baš kao i Miljenka, sve više zamarati gradska gužva i strka, luđačka jurnjava neophodna da sve stigneš, činjenica da ti s jednog na drugi kraj grada treba i po dva sata... Zajednički smo stoga odlučili da želimo pojednostaviti svoj život, jer smo shvatili da nam je jurnjave i kompliciranja dosta. U svjetlu svega toga Zadar nam se učinio kao idealna opcija za život', rekla je Emilija.

U Zadru planira otvoriti svoju Školu pjevanja po uzoru na onu koju već godinama ima u Zagrebu. Raduje je, ističe, interakcija s ljudima, kako s djecom, tako i s odraslima koji se ozbiljnije žele posvetiti pjevanju. Dobrodošli su svi, od klinaca do ljudi u mirovini. Emilija je završila šest godina škole za tjelesno orijentirano psihoterapiju i već uvelike radi taj posao. To je nešto što je ispunjava i zanima, a 'učeći je otkrila cijeli novi svemir'.

Njezin suprug bavit će se ribolovom. Rekao je da mu se san o barci sada i ostvaruje. Na jesen će početi raditi na treninzima javnog nastupa, a tu je i posao u njihovom masliniku, u kojem također uživa. Njihovo maslinovo ulje lani je osvojilo zlatnu medalju na 25. međunarodnoj manifestaciji Dani Masline. Trude se, kažu, proizvoditi kvalitetno, ekstra djevičansko maslinovo ulje, a svoj maslinik imaju u Ravnim kotarima, u mjestu Pridraga, gdje uzgajaju pedesetak maslina koje je posadio Emilijin tata Vice.

  • +3
Emilija Kokić Izvor: Cropix / Autor: Cropix arhiva