PJEVAČKA LEGENDA

Zdravko Čolić slavi 68. rođendan: 'Zdravlje je najvažnije, a ostalo sve ide svojim tijekom, uz malo sreće'

30.05.2019 u 19:29

Bionic
Reading

Miljenik ženske publike na području nekadašnje države ne stari i njegov šarm ne blijedi. Na pragu sedmog desetljeća života, njegova koncertna aktivnost ne jenjava. Zdravko Čolić trenutno je na turneji 'Ono malo sreće', na kojoj promovira aktualni, 15. po redu studijski album i kaže da se najbolje osjeća kad je na pozornici

'Kada postoji potreba, negdje gdje nismo bili izvjesno vrijeme, onda organizujemo druženje s publikom kroz neke pjesme. Lijepo je obići i regiju i dijasporu. Baviš se tim poslom, tako da moraš s ljudima pjevati. Nekako se čovjek, pogotovo tko ima dulji staž, najbolje osjeća kada je na koncertu, gdje u publici vidiš i mlade i stare, tri-četiri različite generacije. Pogotovo kada odeš u inozemstvo. Ja se najbolje osjećam na koncertima', izjavio je Zdravko Čolić za Faktor.ba.

Koncertne promocije albuma sada traju po nekoliko godina, a primjećuje da se i bolje se organiziraju.

'Kada postoji potreba, negdje gdje nismo bili izvjesno vrijeme, onda organizujemo druženje sa publikom kroz neke pjesme. Lijepo je obići i regiju i dijasporu. Baviš se tim poslom, tako da moraš sa ljudima pjevati. Nekako se čovjek, pogotovo ko ima duži staž, najbolje osjeća kada je na koncertu, gdje u publici vidiš i mlade i stare, tri-četiri različite generacije. Pogotovo kada odeš u inozemstvo. Ja se najbolje osjećam na koncertima', ističe.

Legendarni pjevač pričao je i o rođendanskim željama i proslavama.

'Dok smo zdravi, sve je u redu. Ne daj Bože neke bolesti. Kada si zdrav, možeš sve. Prije četiri godine sam isto tako imao slučajnost, kada sam u subotu, 31. svibnja imao koncert u Skoplju u Areni Boris Trajkovski, a rođendan mi je padao dan ranije. Ove godine se to 'potrefilo' u Banja Luci, da mi je rođendan dan prije koncerta, tako da se pritajimo, bez nekog slavlja. Što si stariji, sve se manje i slavi, premda, moram priznati, na neki način se obilježi. Ovisno o mjestu gdje se nalazim, sjednem sa prijateljima ili obiteljski. Obilježi se, ali se ne slavi kao kada sam bio mlađi. Uvijek je lijepo organizirati neki ručak ili večeru, zavisi koje je doba dana. Za rođendan ću poželjeti da smo živi i zdravi, i da se i dalje družimo. Zdravlje je najvažnije, a ostalo sve ide svojim tijekom, uz malo sreće, kako kaže moj album', poručio je pjevač.

Svibanj je poseban za njega, jer osim rođendana u tom mjesecu, 1. svibnja obilježava i godišnjicu braka sa suprugom Aleksandrom.

'Pa dobro, svibanjsko sam dijete, imam i pjesmu 'Majsko sunce'. Svibanj je u stvari proljeće, a sve je vezano i u znaku je tih Blizanaca. Kada se vratimo u prošlost, u svibnju se obilježavao i Dan mladosti, što je također nešto zanimljivo. I rujan može isto tako biti jako lijep, kada prođe ljeto ali je još sve zeleno, a trpeza je bogata i povrćem i voćem. Kada dođe svibanj, blizu je i ljeto, ljudi su raspoloženiji. Meni je, eto, zanimljiv zbog rođendana', poručio je pjevač.

  • +3
Zdravko Čolić Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Pjevačeve nasljednice Una i Lara nemaju glazbenih afiniteta.

'One imaju neku sramežljivost u sebi, ali, su jako muzikalna djeca. Vole glazbu i cijele dane provode uz nju, što na telefonu, što uz spotove na televiziji. Čini mi se da nemaju neku želju i žar da se bave tim. Netko ko nema veliku želju i kome Bog nije podario veliki talent mislim da se ne treba time ni baviti. Vidjet ćemo, još su mlade. Mlađa se malo oko toga bavi, a starija također jako voli, i voljela bi se baviti rap glazbom. Sluša raznorazne stilove. Ne vidim ipak nešto iza čega bi tata stao i to gurao', otkrio je Čola.