otkrio najveće tajne

Zdravko Čolić: 'Izbačen sam iz Saveza komunista, ali i danas volim Tita'

19.09.2017 u 11:11

Bionic
Reading

Jedna od najvećih balkanskih zvijezda do sada je u svojim intervjuima govorio o gotovo svim temama, počecima karijere, glazbi, obožavateljicama, pjevanju za Tita, ali još nije otkrio kako izgleda kad se iznervira, čime se bavio kad je zamrznuo pjevačku karijeru, ali i o svojoj kratkotrajnoj 'političkoj' karijeri

Na sceni dječački šarmantan, neposredan i srdačan - i u privatnom životu ne razlikuje se previše od onoga što je razlog toga da je već 40 godina miljenik publike od Vardara do Triglava. U svojim intervjuima često otvara dušu i iskreno progovara o različitim temama.

Legendarni pjevač je za Blic izjavio da se najbolje opušta u samoći ili prirodi.

'Volim se osamiti. Stalno govorim svojim suradnicima, koji mi se smiju na to, da su ovaj dupli Blizanac i Škorpion u podznaku dovoljni jedni drugima. Recimo, ljeti, otplivaš i izađeš na neku stijenu pa se povežeš s prirodom u nekoj vrsti meditacije. Volim pročitati knjigu, gledati stare filmove i glazbene spotove, ali u osami. Ta samoća je meni najbolji odmor i opuštanje', ističe Čola.

Pohvalio se i time da poznaje cijelu scenu. 'Znam cijelu scenu, ali slušam više informativno, a ne zato što nešto volim. To moja djeca mogu voljeti, a ja se ne mogu vezati za nešto. Volim pop muziku, a generalno pratim svjetsku scenu. Što se tiče nekog određenog imena na ovim prostorima, mislim da nitko nije napravio karijeru. Pokojni Toše Proeski, nažalost, bio je posljednji čovjek iz pop glazbe koji je imao nekoliko dobrih albuma', izjavio je. 

U jednom trenutku čak je napustio glazbu i otišao u male poduzetnike.

'U Zagrebu sam se jedno pet godina bavio proizvodnjom dijelova za pošte. Čovjek uđe u neki posao i ostavi ovaj koji je bio potpuno uspješan, ali to je potreba. Krajem osamdesetih vraćam se s Bregom u glazbene vode. Prije nego što smo krenuli, Brega me pitao: 'Čola, jesi li ti još uvijek onaj poduzetnik ili si sad pjevač?' Ja kažem: 'Ok, nisam više to, idemo sad raditi glazbenu karijeru i nastavljamo tim putem.' Glazba mi je bila zacrtana na životnom putu i zato sam joj se stalno vraćao', kaže pjevač.

Kad se iznervira, kaže, to izgleda vrlo opasno. 'Temperamentan sam po prirodi. Čudno je kako isti čovjek može imati dvije strane. Ali naravno, to vrlo kratko traje, a onda mi bude krivo pa se kasnije na neki lukav način pokušavam ispričati', iskren je Čola.

  • +3
Zdravko Čolić Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Progovorio je i na temu nastupa za političke stranke.

'Kao član Saveza komunista izbačen sam jer tri puta nisam došao na sastanak. Poslije toga nisam nikad bio ni u jednoj stranci. Znamo do kada je bio socijalizam, a kasnije je došao višestranački sustav. Danas imam puno prijatelja u raznim strankama, od kojih su neki i na vlasti, ali nekako mom miljeu ne paše to da se priključim čak i nekoj demokratskoj opciji kojoj pripadam kao čovjek', ispričao je Čola. Volio je, kaže, druga Tita. 

'I danas ga volim, on je čovjek koji je u tom vremenu bio fenomenalan. A danas je na Balkanu teško biti predsjednik bilo koje zemlje', tvrdi pjevač.