što je sljedeće?

Za novi skandal na Sanremu bila je zadužena Ana Oxa: Diva je uvrijeđena zbog mjesta na kojem je završila

09.02.2023 u 10:07

Bionic
Reading

Za neizostavni dio festivalskog šušura, skandale na kultnom talijanskom glazbenom događanju zasad su zaslužni Blanco, koji je tijekom prve večeri 'razmontirao' scenu jer nije dobro čuo zvuk u slušalicama, ali i slavna pjevačica koja je završila na posljednjem mjestu prve večeri na Sanremu

Anna Oxa koja se na Sanremu pojavila u utorak i to nakon 12 godina pauze, bila je bijesna zbog odluke žirija pa se obratila u priopćenju u kojem je objasnila svoje nezadovoljstvo.

'Kompanija Oxarte i Anna Oxa se zahvaljuju publici. Vaše emocije su jake. Lijepo je čuti da niste ništa drugo ni očekivali od medija. Očigledno je da oni ne predstavljaju vas. Vidimo se u četvrtak', poručila je fanovima.

  • +3
Anna Oxa Izvor: Profimedia / Autor: Gian Mattia D'Alberto/LaPresse G / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ubrzo je objavila priopćenje upućeno novinarskom žiriju, koji, kako tvrdi, nije razumio tekst njene pjesme 'Sali (Canto dell’anima)'. Istaknula je kako u Italiji vlada 'funkcionalna nepismenost'. 'Kompanija Oxarte je solidarna s onima koji su se mučili da shvate značenje pjesme. Vjerovatno je nekima lakše razumjeti tekst čija struktura nije toliko bliska talijanskom jeziku', navela je.

Izvor: Društvene mreže

Inače, Anna je slavu stekla upravo na tom festivalu. Prvi put je na njemu nastupila 1978. godine s pjesmom 'Un’emozione da poco' i završila na drugom mjestu. Dvaput je uspjela osvojiti prvo mjesto: 1989. s pjesmom 'Ti Lascero', koju je otpjevala s Faustom Lealijem i 1999. sa singlom 'Senza pieta'.

jedan od simbola festivala

Povratak nakon 12 godina pauze: Anna Oxa 'otvorila' festival i oduševila publiku u elegantnoj kreaciji na Sanremu

Pogledaj galeriju