nostalgične note

VROOMajte uz novi bend na domaćoj sceni uz nježne stihove debitantskog singla 'Kiša'

23.10.2023 u 12:50

Bionic
Reading

Novi zagrebački bend svojim prvim singlom ispunjava tmurne jesenske dane nostalgičnim notama

Oni su Helena Novosel, Roni Kranjec, Branimir Lozo i Rafael Lozo – za neke od njih je publika zasigurno već i čula, obzirom da se ovi mladi kreativci već dugo bave glazbom.

VROOMovci su se oformili prije nepune dvije godine, ali kako dečki iz benda kažu, oni sviraju zajedno oduvijek. Potvrda tomu je i nekoliko glazbenih sastava s kojima su zajedno nastupali. Brane i Rafo su bratići dalmatinskih korjena, zajedno su odrastali, slušali istu glazbu i naposlijetku se i glazbeno razvijali, samostalno organizirajući različite glazbene projekte. Roni je instruktor bas gitare, dok Helena iza sebe ima brojna pijanistička natjecanja, a može se i pohvaliti kako je kao dvanaestogodišnjakinja nastupala na Dječjoj pjesmi Eurovizije.

Radeći na jednom od autorskih projekata, Helena i Roni su se prisjetili stare ideje koju su krenuli razvijati na klavijaturama i bas gitari te su istu predstavili Rafi i Branetu, koji su se prirodno uklopili u cijeli stvaralački proces. To je bio njihov prvi 'obiteljski session', kako navode, koji je tekao toliko opušteno da je jedini logičan korak bio oformiti bend.

Tako je nastala 'Kiša', single prvijenac, koji su zajedno uglazbili i aranžirali, dok je romantično-nostalgično-ambijentalni tekst napisala Helena, inspirirana tekstom o kiši koji joj je sin izrecitirao nekoliko godina prije. Kako kaže Brane: 'Kiša' je bila vjetar u jedra našeg benda', okidač koji ih je potaknuo napraviti još jedan iskorak u svojim karijerama. Iz teksta su izvukli i svoje višeznačno ime – Vroom, kao homage dječjoj zaigranosti koja je pokretač čiste kreativnosti. Kiša je snimljena u riječkom studiju Nene Belana, miks je radio Pop studio, a master potpisuje Filip Motovunski.

Spot za Kišu nastao je u suradnji s dugogodišnjom prijateljicom i suradnicom benda, akademskom umjetnicom Nikolinom Žabčić, koja je svojim prepoznatljivim stilom ilustrirala i animirala kišne note. Animirane ilustracije prate tekst, a po prvi put je predstavljen i kovrčavi mladić Lenny koji će publiku voditi i kroz nadolazeće priče koje Vroom namjerava ispričati.

VROOMov osebujni stil se ne može svrstati u samo jedan žanr. Oni su fuzija jazza, funka, hip hopa, hard rocka, metala, bluesa i popa. Njihova glazba nastaje neovisno i u suradnji s različitim glazbenicima i umjetnicima, među kojima su i neka poznatija imena, no o tome će sigurno Lenny nešto prišapnuti na društvenim mrežama. Do tada svaki dan svira 'Kiša' koja stvara nove uspomene, nova sjećanja, nove ljubavi.

VROOM - Kiša (Official video) Izvor: Društvene mreže