FINALE SUPERTALENTA

Vrhunski Unit X i potrošeni slavuji

  • Autor: Igor Tretinjak
  • Zadnja izmjena 12.12.2009 13:35
  • Objavljeno 12.12.2009 u 13:35
Unit X

Unit X

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Ranko Šuvar

U finalu 'Supertalenta' najviše su pokazale, očekivano, plesne skupine, među kojima bismo istaknuli vrhunski nastup grupe Unit X, dok su 'maleni slavuji', posebice Mateo Ravlija, iz nastupa u nastup sve lošiji. Izuzetnim twirling nastupom oduševio je i Tihomir Bendelja. Pobjednika ćemo saznati sljedećeg petka

U velikom finalu Supertalenta vidjeli smo deset finalnih nastupa koji su se kretali od izuzetnih do 'tek' vrlo dobrih. Kao što su istaknuli Igor i Rene, na svakog finalista (ili skupinu) ispalo je 150 potencijalnih supertalenata, stoga nismo ni očekivali ništa manje od odličnog.


Unit X najbolji među odličnima

Ranko Šuvar / CROPIX

Ranko Šuvar / CROPIX

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Ranko Šuvar

Odlični Step by step

Pa od odličnog krenimo. I u finalu oduševile su, upravo kao i u showu u cjelini, plesne skupine. Čak četiri ih se izborilo u finale, a tamo je najviše pokazala grupa Unit X s ponovo vrhunskim nastupom, nabijenim dinamikom u pokretu i ritmu te drukčijim i za korak boljim od prethodnih, ali i od konkurencije.

Jedini steperi u finalu, grupa Step by Step, također su ponudili odličan nastup, elegantnih i preciznih plesnih pokreta koji su, uz vizualnu, prikazali i auditivnu raskoš te zaslužili sve pohvale.

Atomic Dance Factory ni u finalnom nastupu nisu uspjeli dostići vrhunsku ideju i scensku izvedbu klavirskih tipki iz prvog nastupa. Čini se da je ovaj treći nastup bio i najslabiji, iako i dalje vrlo dobar.

Sinovi kao da su se zadovoljili ulaskom u finale te nisu oduševili predoslovnom koreografijom u kojoj se, sadržajno, pretpovijest pretočila u parodiju Supertalenta koja je prešla u grupnu počast Michaelu Jacksonu. Opravdanje nešto slabijem nastupu je kratko vrijeme (tek četiri dana) koliko su imali za osmisliti i uvježbati koreografiju, budući da su u finale ušli u zadnjoj polufinalnoj epizodi.

Ranko Šuvar / CROPIX

Ranko Šuvar / CROPIX

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Ranko Šuvar

Tihomir je oduševio svojim twirlingom

Plesni par koji je opet oduševio ne samo gotovo holivudskom pričom, već zaista odličnim plesom su, jasno, Deborah i Marijan. U tri zatvorene plesne točke pokazali su svu raskoš svoga talenta te najavili još puno vrhunskih plesnih koraka i još jednom dokazali da upornost i talent slamaju i najveće prepreke, a kako ne bi Marijanovu nagluhost.

Tihomir Bendelja, jedini talent koji nije pjevao ni (isključivo) plesao, posebno je oduševio. I to izuzetnim twirling nastupom, ali i cjelovitom radosnom i optimističnom pojavom.

Nastup je obogatio dvjema scenskim partnericama koje su ga odlično nadopunjavale. Palicu je, svojom silnom lakoćom, vrtio rukama, vratom, ramenima, žonglirao je s tri palice, istovremeno vrteći ih, sve vrijeme krećući se scenom vrlo elegantnim plesnim pokretom.

Pad slavuja

Dok su se plesne grupe, utrenirane i iskusne, iz nastupa u nastup dizale, mali pjevački slavuji, koji su u Supertalentu nicali poput gljiva poslije kiše, svakim sljedećim nastupom kvalitativno su padali, podsjetivši nas na kratkotrajnost 'čuda od jednog hita'.

Ranko Šuvar / CROPIX

Ranko Šuvar / CROPIX

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Ranko Šuvar

Najbolja vokalna izvedba Monice Rognić

Posebice je to primjetno kod Matea Ravlije, koji je prvim nastupima rasplakao Ninu te se istom prometnuo u favorita. Večerašnjim nastupom pokazao je kako je ipak za klasu lošiji od ostalih finalista.

Silne hvale, posebice Merline, iznevjerila je i Antonija Dora Pleško, čija je interpretacija klasika New York, New York bila osjetno slabija od prva dva nastupa, glasovno se hrvajući s pjesmom.

Znatno bolja je bila starija i zrelija Nina Kraljić, koja se iz nastupa u nastup dizala i zablistala upravo u samom finalu. Odabravši Beyoncein hit Halo, pokazala nam je svoje drugo lice, znatno dinamičnije, te je napravila definitivan korak nabolje.

Najbolju vokalnu izvedbu ipak smo čuli od vrlo simpatične Monice Rogić koja je otpjevala pjesmu Whitney Houston I will always love you. Lijepog, čistog i kontroliranog glasa tek je pokatkad prešla u falš, posebice pred kraj kada je kontrola malo popustila te je na trenutke pustila glas.

Odlični Enis, Igor i Rene i potrošene hvale Merle i Nine

Osim ponekih kandidata, u finalu je šarmom, duhovitošću i koječime još oduševio i Enis Bešlagić, u potpunosti zasjenivši Merlu koji se u dosadašnjem tijeku potrošio u redanju svojih favorita i Ninu koja je svoje oduševljene komentare svela na 'Vas treba vidjeti svijet. Ja bih vas na Broadway' i slično.

Ranko Šuvar / CROPIX

Ranko Šuvar / CROPIX

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Ranko Šuvar

Enis je u potpunosti zasjenio Ninu i Merlu

U jednom trenutku Enis je u šali rekao: 'Meni je drago što sam došao do izražaja u 'Supertalentu''. I nama je drago, budući da je u finalu u potpunosti došla do izražaja njegova inteligencija, humor, ali i iskrena emocija koju nije dijelio šakom i kapom (utoliko je bila vrjednija ona izrečena).

Tako je na vrlo poetičan način odao najljepšu hvalu i kompliment Deborah i Marijanu riječima: 'Vi ste najljepša priča 'Supertalenta' koja se mogla dogoditi. Zvukovi u vanjskom svijetu nekad su toliko zli da ih je često bolje ne čuti. Uživajte u svojem svijetu.'

Igor i Rene su bili pravi voditelji i najavljivači, duhoviti, jezgroviti, s počesto odličnim najavnim minijaturama i opuštenim razgovorima s finalistima. Toliko su bili šarmantni i duhoviti da su iz njihovih usta odlično zvučale i najave prečestih reklamnih blokova, nastupnih rezimea, brojeva telefona ili pak reklame za zvuk mobitela.

Sve u svemu, finalna epizoda bila je znatno bolja od silnih polufinalnih, a pobjednika prvog 'Supertalenta' saznat ćemo sljedećeg petka, do kada gledatelji imaju priliku zvati za svoje favorite.

 Unit X


Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi