IZ VEDRA NEBA

Vraća se 'Klub otpisanih' - i to na internet!

01.07.2014 u 10:18

Bionic
Reading

Humoristična serija 'Klub otpisanih' (Community) vraća se! Doduše, ne na male ekrane, nego na internet. Naime kompanija Yahoo odlučila je oživjeti ugaslu hit komediju o životu studenata u koledžu Greendale na svome online TV servisu Yahoo Screen

Šesta sezona 'Kluba otpisanih' bit će premijerno prikazana ove jeseni, a okupit će ponovo autora Dana Harmona i glumačku ekipu u sastavu: Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Alison Brie, Yvette Nicole Brown, Jim Rash i Ken Jeong.

'Jako sam sretan zato što će se 'Klub otpisanih' vratiti u šestoj sezoni - bila nam je predodređena. Radujem se što ćemo svoj omiljeni sitkom s NBC-a prebaciti online i učiniti ga dostupnim široj publici. Kunem se da ćemo nadmašiti konkurenciju', kazao je autor serije Harmon u izjavi za javnost.

‘Izvještaji o našem otkazivanju znatno su preuveličani', kazao je McHale parafrazirajući Marka Twaina. Oduševljen zbog nastavljanja serije dodao je: 'Hvala Sony. Hvala Yahoo. Hvala Dan Harmon. I hvala najbolji je..ni obožavatelji u povijesti ljudskog roda. To je internet. Sad se možemo zakleti.'


Nakon pet sezona uspješna serija otkazana je u svibnju i otad se nagađa da bi mogla pronaći svoj 'novi život' na internetu - iako je kuća NBC, koja je proizvela seriju, odlučila odustati od nje, autorska ekipa nije se predavala nastojeći realizirati svoju ideju da se serija nastavi pod okriljem nekog drugog producenta. 'Ovo je naš show i nije gotov', kazao je svojevremeno Harmon.

Iako djeluje složno, ni među ekipom serije nisu uvijek vladali sklad i mir. Poznata je bila velika i dramatična svađa između Harmona i bivšeg glumca serije, komičara Chevyja Chasea koji je na koncu odlučio napustiti projekt.

Šesta sezona 'Kluba otpisanih' bit će u nešto drugačijem formatu – sastojat će se od trinaest epizoda koje će se emitirati u tjednom ritmu.

Yahoo Screen se priključio trendu koji su započeli Netflix i Amazon, streaming velesile koje mijenjaju svijet televizije i način na koji je gledamo.